مدیرکل دامپزشکی فارس تاکید کرد:
گوشت را قبل از خرد کردن و مصرف 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید
تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو یکی از بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که در کشور ما نیز گاهادیده میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان فارس گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد، ایجاد خونریزی در بافتهای بدن یکی از نشانه های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق میافتد و اقدامات دامپزشکی صرفا به منظور تأمین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز میشود که خوشبختانه هیچ گزارشی ازبیماری در استان فارس نداشته ایم.
دکتر قاسم رضاییان زاده در مورد توزیع جغرافیائی بیماری گفت: این بیماری درجنوب و شرق اروپا و مخصوصا شوروی سابق، در سرتاسر منطقه مدیترانه، شمالغرب چین، آفریقا، خاور میانه و شبه قاره هند گسترش دارد.
رضاییان زاده در خصوص انتقال بیماری گفت: این بیماری به صورت معمول از طریق گزش کنههای آلوده و یا از طریق تماس انسان با بافتهای دامهای آلوده در زمان کشتار دام یا خرد کردن گوشت به انسان منتقل میشود.
وی ادامه داد: تعدادی از حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، بز، گوسفند و خرگوش میزبانان تکثیر کننده این ویروس هستند و کنههایی که از این دامها خونخواری میکنند میتوانند آلوده شده و آلودگی را به نوزادان خود منتقل نمایند.
مدیرکل دامپزشکی فارس تاکید کرد: کشتار دامها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد، خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان کشتارگاه، انتقال و عرضهکنندگان گوشت، نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداریشده باید به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر بهصورت خام (جگر خریداریشده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ازجمله موارد مهم در مصرف گوشت است.
این مقام مسئول تصریح کرد: استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل، اجتناب کودکان، روستائیان، دامداران و شیردوشان از لمس و یا لهکردن کنهها ، استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده در هنکام پشمچینی دامها و سمپاشی اماکن دامی و اسطبلهای روستایی برای کاهش جمعیت کنهها از دیگر موارد بهداشتی است.
وی بیان داشت: تشخیص آزمایشگاهی موارد مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید در آزمایشگاه کاملا مجهز و با درجه ایمنی زیستی بسیار بالا انجام شود.
وی در پایان توصیه کرد: دامداران، کارکنان کشتارگاهها، تکنسینهای دامپزشکی و دامپزشکان و خانم های خانه دار در معرض بیشترین خطر قرار دارند و باید احتیاط بیشتری نمایند
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان فارس
نظر دهید