مدیرکل دامپزشکی فارس در همایش روز ملی دامپزشکی در شیراز عنوان کرد:
گستردگی حوزه فعالیت دامپزشکی نیازمند تلاش مضاعف است
مدیرکل دامپزشکی فارس در همایش گرامیداشت 14 مهر روز ملی دامپزشکی از افزایش وسعت حوزه فعالیت دامپزشکی با توسعه صنایع و ایجاد اشتغال و تولید خبر داد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان فارس، همایش روز ملی دامپزشکی امروز صبح با حضور تعدادی از مدیران استانی و شرکت جمع کثیری از فعالان بخش های خصوصی و دولتی حوزه دامپزشکی در سالن اجتماعات موسسه رازی شیراز برگزار شد.
مدیرکل دامپزشکی استان فارس در این همایش طی سخنانی اظهار داشت: سهم دامپزشکی در ایجاد اشتغال و تولید با کنترل و پیشگیری بیماری های دام و طیور و آبزیان و زنبور عسل و کمک به بهداشت عمومی با نظارت و کنترل بهداشتی بر فراورده های خام دامی جامعه بر کسی پوشیده نیست.
دکتر یعقوب مهندس افزود: با این وظیفه سنگین که به ما محول شده و حوزه فعالیت گسترده ، ضرورت دارد تا همکاران ما در انجام وظیفه تلاش مضاعف داشته باشند.
وی بیان داشت: در بین وظایف دامپزشکی و در مناطق شهری نظارت بهداشتی بر فراورده های خام دامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزایش جمعیت شهری ارتقا سطح بهداشت ، بهبود کمی و کیفی تغذیه موجب شده تا بحث سلامت غذای مصرفی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان فارس با اشاره به اینکه نحوه قضاوت و بازرسی بهداشتی متناسب با شرایط جامعه تغییرات اساسی نموده است خاطرنشان کرد: امروز نظارت و بازرسی در کشتارگاههای دام و طیور تنها بررسی و ضعیت ظاهری لاشه نیست بلکه با توجه به آلودگی های زیست محیطی ناشی از توسعه صنایع و یا مصرف احتمالی مواد دارویی در پروسه تولید نیاز به پایش باقی مانده ها در لاشه دام و طیور و آبزیان را ضروری می نماید و این کار هم انجام می شود.
یعقوب مهندس تاکید کرد: نمونه های اخذ شده از تولیدات استان چه آنهایی که در قالب طرح پایش ملی به سازمان مرکزی ارسال شده و چه آن بخشی که در استان آزمایش شده از این منظر شرایط مناسبی را داشته اند
این مقام مسئول ادامه داد: در مبحث قاچاق کالا و ارز که در حوزه دامپزشکی هم اتفاق می افتد، مشکلات ناشی از آن برای ما مضاعف است زیرا در سایر موارد عمدتا تبعات آن اقتصادی است از قبیل حمایت نشدن تولیدات داخلی که ورشکستگی صنعت داخل و بیکاری را در پی خواهد داشت ولی در حوزه کاری دامپزشکی تبعات ناشی از قاچاق بسیار زیاد است .وقتی یک دام زنده وارد کشور شود علاوه بر مشکلات اقتصادی برای واحدهای تولیدی داخلی چنانچه عوامل بیماریزا را با خود داشته باشد سال های سال کشور را درگیر مشکل خواهد کرد و یا مواد بیولوژیک و شیمیایی مورد استفاده صنعت دام و طیور چنانچه به صورت قاچاق وارد شودتبعات جبران ناپذیری برای کشور خواهد داشت.
دکتر قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در سخنانی با اشاره به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: جهان امروز با سرعت به سوی تولید محصولات ارگانیک در حال حرکت است و ما نیز همگام با این حرکت و با توجه به شرایط موجود باید در راه رسیدن به استانداردهای بین المللی تلاش کنیم.
دکتر مهربان پور رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شیراز نیز در این همایش اظهار داشت: کار دامپزشکی فقط در درمان بیماری دام خلاصه نمی شود و مجموعه از دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی در موسسه رازی با انجام پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی که نتایج آن تولید واکسن های بیماریهاست برای ارتقاء سلامت جامعه تلاش میکنند.
دکتر احمدرضا تابع بردبار رئیس نظام دامپزشکی فارس نیز در سخنانی از فعالان حرفه دامپزشکی به عنوان سربازان گمنام حوزه بهداشت و سلامت جامعه یاد کرد و گفت: دامپزشکان و سایر رده های دامپزشکی علی رغم شرایط سخت کاری ، دلسوزانه در حال خدمت به اقشار مختلف بهره بردار هستند.
با توجه به هم زمانی این همایش با ایام ماه محرم، اجرای برنامه تواشیح توسط گروه شمیم حسین و تک خوانی آقای واحدی از هنرمندان خوب شیرازی در سوگ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش حال هوای معنوی به همایش سایه انداخت.
در پایان با اهداء لوح سپاس از نمونه های دولتی و خصوصی دامپزشکی تقدیر به عمل آمد.
نظر دهید