کشتارگاههای مجاز فارس جوابگوی نیاز نیست
مدیر کل دامپزشکی فارس گفت: کشتارگاههای مجاز و صنعتی فارس جوابگوی نیاز و تامین بهداشت فرآورده های دامی استان نیست.
دکتر قاسم رضائیان زاده سه شنبه در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: هم اکنون در استان فارس چهار کشتارگاه صنعتی با ظرفیت بالا فعال است و سه کشتارگاه جواز تاسیس اخذ کرده که هنوز فعال نشده اند.
وی ادامه داد: همچنین 34 کشتارگاه سنتی دام در استان فعال است که متعلق به شهرداریها ست و علیرغم تلاش زیاد ، جوابگوی تامین بهداشت نیست.
وی اضافه کرد: برای ایجاد کشتارگاههای صنعتی جدید در سطح استان با شورای اسلامی استان و شهرستانها هماهنگی شده اما هنوز سرمایه گذار مراجعه نکرده است.
بگفته وی در شهرستانهای لار ، نی ریز ، فیروزآباد و ممسنی سرمایه گذار مشخص شده و در حال پیگیری است.
مدیر کل دامپزشکی فارس گفت: امسال در راستای پوشش بهداشتی کشتار در عید قربان در فارس 135 اکیپ ثابت و سیار ، 150 ناظر بهداشتی ، 53 ناظر شرعی ، و 46 مرکز کشتار در استان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: انتظار می رود مردم در راستای تامین سلامت و رعایت بهداشت کشتار قربانی را تحت نظارت گروهای یاد شده انجام دهند تا از بروز بیماری در جامعه جلوگیری شود.
بهداشت و سلامت جامعه در گرو اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است
رییس موسسه تحقیقات ، واکسن و سرم سازی رازی جنوب کشور گفت: بهداشت و سلامت جامعه در گرو اطلاع رسانی ، فرهنگ سازی و مشارکت مردم است.
دکتر محمد جواد مهربانپور سه شنبه در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: دامپزشکی بدلیل وسعت حوزه کاری و تامین سلامت غذا نقش عمده ای در سلامت و بهداشت جامعه دارد.
وی ادامه داد: موسسه واکسن سازی جنوب کشور تنها تولید کننده واکسن علیه بیماری آگالکسی برای جمعیت کوسفند و بز در کشور است که سالانه 20 میلیون دوز واکسن را تولید و عرضه می کند.
مهربانپور بیان داشت : آنتروتوکسوی یکی از بیماریهای دام سبک است که موجب مرگ و میر زیاد در دامها می شود ، واکسن این بیماری تنها در این موسسه در 25 میلیون دوز تولید و عرضه می شود که نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش خواهد داشت.
وی اظهار کرد: تولید واکسن ویروسی طیور با تجهیزات منحصر بفرد در این مرکز انجام می شود که تولید سالانه 50 میلیون دوز واکسن نیوکاسل و آنفلونزای آن در کشور تنها در این مرکز صورت می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: مرکز تحقیقات موسسه رازی به صورت مشترک با دانشکدههای دامپزشکی و پزشکی شیراز، دانشکده پزشکی جهرم و علوم تحقیقات طرحهای پژوهشی را انجام می دهد.
بگفته وی ، هم اکنون 15 دانشجوی دکترا در این موسسه در حال انجام مراحل تحقیقاتی پایان نامه های خود هستند.
جایگاه دامپزشکان در جامعه شناخته شده نیست
رییس نظام دامپزشکی فارس گفت: جایگاه دامپزشکان در جامعه شناخته شده نیست و مردم از خدمات رسانی و تلاشهای این گروه اطلاع کافی ندارند.
دکتر احمد رضا تابع بردبار سه شنبه در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: اگر تلاش دامپزشکان در تامین سلامت مواد غذایی کمرنگ شود ، بهداشت و سلامت جامعه به مخاطره خواهد افتاد.
وی ادامه داد: بیماریهای مشترک دام و انسان 42 درصد در بروز بیماری در جامعه اثرگذار است ، مردم باید با نحوه پیشگیری و کنترل این بیماریها آشنا شود.
وی اضافه کرد: دامپزشکان مسوول حراست و حفاظت از ذخیره غذایی جامعه هستند و این مهم وظیفه آنها سنگین تر می سازد.
تابع بردبار بیان کرد: در این راستا مردم باید با نخریدن لاشه های غیر مجاز و توجه به هشدارهای دامپزشکی در پیشگیری و کنترل بیماریها اثرگذار باشند.
بگفته وی، هم اکنون 2300 دامپزشک در بخش های درمان ، نظارت بر موادعذایی ، واکسیناسیون و تامین بهداشت و سلامت جامعه در فارس تلاش دارند.
وی گفت: هدف نهایی دامپزشکی تنها درمان حیوانات نیست بلکه رسیدن غذای سالم به مردم ، و ایجاد زنجیره انسان سالم ، غذای سالم و دام سالم است.
طرحهای ضربتی واکسیناسیون رایگان دام در فارس انجام شد
مدیر کل دامپزشکی فارس گفت: طرحهای ضربتی رایگان واکسیناسیون دام های سبک و سنگین بمنظور کنترل و پیشگیری از بیماریها در فارس انجام شد.
دکتر قاسم رضایئان زاده سه شنبه در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: طرح واکسیناسیون جمیت گاوهای استان علیه بیماری بروسلوز با پوشش 115 هزار راس دام در فارس انجام شد.
وی ادامه داد: همچنین در فاز دوم این طرح 50 هزار راس دام دیگر انجام می شود که بصورت رایگان انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: واکسیناسیون رایگان بروسلوز در جمعیت گوسفند و بز استان از اول مهرماه شروع شده و تا یکماه ادامه خواهد داشت.
رضائیان زاده گفت: سالانه سه میلیون 200 هزار راس دام در استان بر علیه بیماری بروسلوز واکسینه می شوند.
وی اظهار کرد: فاز اول واکسیناسیون جمعیت گاو و گوساله استان علیه بیماری تب برفکی خرداد ماه انجام شد و هم اکنون فاز دوم در حال اجراست که تا پایان طرح 250 هزار راس را پوشش خواهد داد.
وی بیان داشت: در تیرماه امسال یک مورد بیماری LSD در ظفر آباد شیراز مشاهده شد که بلافاصله این منطقه به وسعت 60 هزار متر مربع سم پاشی گردید.
رضائیان زاده گفت: همچنین 14 هزار و 600 راس گاو و گوساله تا شعاع ده کیلومتری این دامداری علیه بیماری آبله واکسینه شدند .
نظر دهید