هیچگونه ماده نگهدارنده به شیرهای استریل افزوده نمی شود
یک پژوهشگر مواد لبنی گفت : برخلاف تصور اشتباه اغلب مردم ، به شیرهای استریل (مدت دار) هیچگونه ماده نگهدارنده ای افزوده نمی شود
عزیزالله كمال زاده یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،علت ماندگاری طولانی مدت شیر را ناشی از كاربرد شیر خام ممتاز و درجه یك در تهیه آن، شوك حرارتی در دو ثاینه و بسته بندی در پاكت های چند لایه در شرایط كاملا اسپتیك و خلا و استریل برشمرد. وی گفت:این فرآیند موجب می شود تا بتوان شش ماه در حرارت محیط ، شیر استریل را نگهداری و پس از آن اگر درب بسته شیر باز شد تا پنج روز در یخچال قابل مصرف و نگهداری می باشد.
كمال زاده با بیان این مطلب كه هیچ شرایط مناسب نگهداری برای شیر فله ای وجود ندارد تاكید كرد:به هیچ عنوان نباید از شیر فله ای استفاده شود. وی با اشاره به اینكه شیر فله ای وقتی به بازار عرضه می شود ، هیچ شرایط مناسب نگهداری برای آن وجود ندارد اظهار داشت : اما وقتی شیر در كارخانجات وارد می شود بلافاصله تحت كنترل لازم قرار گرفته و تست های مختلف برای شناسایی انواع باكتریب ها روی ان صورت می گیرد.
این كارشناس افزود: در شیر های فله ای نمی توان گفت كه آیا این شیر از دام سالم به دست آمده یا از دام ناسالم، بنابراین ممكن است كه آلوده باشند و مشكلاتی را ایجاد كنند.
كمال زاده بیان داشت:بررسی های انجام شده نشان می دهد كه در اثر جوشاندن مستقیم شیر، حدود 30درصد پروتئین و 20درصد كلسیم آن از دسترس خارج و برخی اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آن تخریب و تغییر شكل می دهد. وی گفت :شیر یك ماده غذایی متراكم و تنها ماده شناخته شده در طبیعت است كه می تواند نیاز بدن را به طور كامل و متعادل تامین كند. وی با اشاره به مطلب كه این فرآورده با ارزش به عنوان غذا، نه تنها برای كودكان، بلكه برای همه افراد و بزرگسالان نیز بسیار مفید است اظهار داشت : به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه همه افراد جامعه توصیه می شود.
كمال زاده بیان داشت:بررسی های انجام شده نشان می دهد كه در اثر جوشاندن مستقیم شیر، حدود 30درصد پروتئین و 20درصد كلسیم آن از دسترس خارج و برخی اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آن تخریب و تغییر شكل می دهد. وی گفت :شیر یك ماده غذایی متراكم و تنها ماده شناخته شده در طبیعت است كه می تواند نیاز بدن را به طور كامل و متعادل تامین كند. وی با اشاره به مطلب كه این فرآورده با ارزش به عنوان غذا، نه تنها برای كودكان، بلكه برای همه افراد و بزرگسالان نیز بسیار مفید است اظهار داشت : به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه همه افراد جامعه توصیه می شود.
كمال زاده اضافه كرد: خواص و ارزش غذایی شیر و نقش شیر و فرآورده های آن در تغذیه انسان و سلامت جامعه دارای اهمیت زیادی است و كمبود آن در رژیم غذایی، ممكن است مخاطرات بسیاری را در پی داشته باشد. وی بیان كرد: رشد مطلوب در دوران كودكی و نوجوانی، بهره مندی از سیستم های دفاعی مطلوب بدن و ممانعت از بروز عوارض ناشی از كمبود مواد مغذی، با تداوم مصرف شیر در طول زندگی امكان پذیر می باشد.
وی ادامه داد:شیر به عنوان بهترین ماده غذایی حاوی همه مواد اصلی (چربی، كربوهیدرات، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و بسیاری تركیبات آلی) می باشد و همه این مواد را یكجا در خود جمع و دارای خواص بسیاری است.
پژوهشگر و مشاور ارشد در زمینه شیر بیان داشت: بهترین نوع شیر ، شیر بسته بندی شده بخصوص به صورت شیرهای استریل یا مدت دار است زیرا كه از ایمنی و كیفیت بالایی برخوردار و از شیر خام با كیفیت ممتاز و درجه یك تولید می شوند.
وی در این خصوص ادامه داد:شیر خام تحت حرارت 137 درجه ای به مدت دو ثانیه دما دیده می شود و تمام باكتری ها از بین می رود و پس از آن در پاكت های شش تا هفت لایه قرار داده شده و تحت شرایط كاملا استریل بسته بندی و از آلودگی ثانویه مصون می ماند.
نظر دهید