• 1395/08/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 305
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
اولویت برنامه های دامپزشکی اقلید

مبارزه با بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام و نظارت بهداشتی بر فراورده های خام دامی

اهمیت توجه به حیوانات در طول تاریخ از طرفی و لزوم آگاهی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام از طرف دیگر باعث شد تا در سال 1369 شمسی به دنبال پیگیری و تلاش دامپزشکان برای اختصاص روزی از روزهای سال در تقویم رسمی کشور به نام روز دامپزشکی ، 14 مهر به عنوان روز دامپزشکی نامگذاری شود

تأمین بهداشت دام و فراورده های دامی و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دام و طیور از اهداف اصلی تشکیل سازمان دامپزشکی دامپزشکی کشور و بررسی بیماریهای دامی ، شناسایی مناطق آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماری ها ، تأمین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریهای همه گیر و قرنطینه ای دام ، همکاری با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در امر مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام ، تأسیس پست های قرنطینه در نوار مرزی و داخل کشور به منظور جلوگیری از سرایت بیماریهای دامی ، همچنین کنترل بهداشتی ورود و خروج دام و فراورده های خام دامی و نظارت در نقل و انتقال آنها و صدور گواهی بهداشتی دام و فرآورده های خام دامی که به خارج صادر می شود ، از جمله وظایف این سازمان است .


رئیس اداره دامپزشکی اقلید در گفت وگو با خبرنگار امید فارس ، نظارت بهداشتی بر چراگاه ها ، مراتع ، آبشخورها ، محل نگهداری دام و دیگر تأسیسات مربوط به پرورش دام و همچنین نظارت بر کارخانه های تولید خوراک دام از لحاظ بهداشتی و بازرسی و کنترل کیفی بهداشتی فراورده های خوراکی دام از مرحله تولید تا توزیع را از دیگر وظایف اساسی سازمان دامپزشکی کشور بر شمرد و به شعار امسال روز ملی دامپزشکی تحت عنوان « دامپزشکی ، سلامت ، توسعه پایدار » اشاره کرد .


مهندس خدارضا امیدی اظهار داشت : دامپزشکی همواره ، به عنوان یکی از پایه های اصلی سلامت جامعه محسوب می شود چرا که در کنترل ، پیش بینی و پیشگیری بیش از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام بیشترین نقش و مهترین جایگاه را دارا است .

رئیس دامپزشکی اقلید با بیان اینکه برکسی پوشیده نیست که اگر دامپزشکی وظیفه خود را به خوبی انجام ندهد ، سلامت جامعه به خطر می افتد تصریح کرد : در راستای تحقیق اهداف سازمان و خدمت به مردم ، دامپزشکی اقلید همواره با تمام توان می کوشد. وی اقلید را شهرستانی ییلاقی خواند و با بیان اینکه بیشترین جمعیت دام عشایر در نیمه نخست هر سال در این شهرستان مستقر می شود به ظرفیت های متعدد بخش دامپروری آن اشاره کرد و گفت : رتبه دوم آبزی پروری سردآبی در استان فارس ، وجود حدود یک میلیون رأس دام سبک و حدود 10 هزار رأس دام سنگین ، وجود مجتمع کشتارگاه صنعتی دام و ... از جمله این ظرفیت ها است .

رئیس دامپزشکی اقلید با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی و با بیان اینکه کمک به دامداران و قشر زحمت کش و تولید کننده روستایی و عشایر ، تجلی اقتصاد مقاومتی است ادامه داد : با توجه به این پتانسیل ها ، وجود تشکیلاتی قوی از لحاظ اعتبار و امکانات در راستای حفظ و حراست از منابع موجود امری لازم و ضروری است از این رو نیاز به حمایت و مساعدت بیشتر و بهتر مسئوولان استانی و شهرستانی در تحقق این اهداف است.

مهندس امیدی در پایان سخنان خود به گوشه ای از عملکرد یک سال گذشته اداره دامپزشکی اقلید اشاره کرد که در جدول زیر ارائه می شود :

 

 






































مبارزه با بیماریهای دامی


شرح عملیات


واحد


تعداد


واکسیناسیون بیماریهای مشترک بین انسان و دام


رأس


803247


واکسیناسیون علیه بیماریهای دامی


رأس


1060359


واکسیناسیون بهادار


رأس


874921


مبارزه با انگلهای خارجی


بدن دام


رأس


24000


جایگاه دام


مترمکعب


196000
















































































بهداشت


کشتار دام سبک و سنگین


رأس


35581


ضبط لاشه های غیر قابل مصرف دامهای سبک و سنگین


رأس


2654


تعداد موارد بازرسی بهداشتی


مورد


7665


تعداد موارد غیر بهداشتی


مورد


64


مقدار فراوردهای معدومی خام دامی


کیلوگرم


1372.5


کارشناسی اماکن دامی


مورد


643


قرنطینه


صدور مجوز حمل انواع دام و طیور زنده


591


1053650


صدور مجوز حمل انواع فرآورده ها


424


916015


بازدید و ثبت تخلیه انواع محموله های دام زنده


69


2470114


بازدید و ثبت تخلیه انواع محموله فراورده ها


508


852122


صدور انواع پروانه های اشتغال به حمل خودروها


130


دارو درمان و آزمایشگاه


معالجات درمانگاهی دام


رأس


176208


معالجات درمانگاهی طیور


قطعه


23342


عملیات آزمایشگاهی


مورد


1046



 

 

 

 

 






































شرح عملیات


واحد


تعداد


طیور


صدور مجوز جوجه ریزی


قطعه


874903


مراقبت واحدهای پرورش طیور صنعتی و بومی


قطعه


387


مراقبت بیماریهای دام ، طیور و آبزیان


مورد


25721


ارسال نمونه های مراقبت آنفلوانزا


عدد


116


آموزش


آموزش دامداران و بهره برداران


نفر


550



 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 147737
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید