رئیس دامپزشکی کشور از تامین 6 میلیون دوز واکسن پیشگیری از بیماری تب برفکی دام تا 20 اردیبهشت ماه در کشور خبر داد.
دکتر مهدی خلج در مراسم تودیع دکتر قاسم رضائیان زاده و معارفه دکتر یعقوب مهندس به عنوان مدیرکل جدید دامپزشکی فارس در شیراز گفت : تب برفکی یک بیماری بومی کشور است
دکتر مهدی خلج در مراسم تودیع دکتر قاسم رضائیان زاده و معارفه دکتر یعقوب مهندس به عنوان مدیرکل جدید دامپزشکی فارس در شیراز گفت : تب برفکی یک بیماری بومی کشور است و از 7 مخزن متراکم بیماری در جهان 2 مورد متعلق به کشور ما است.
وی افزود : کنترل این بیماری در نیمه اول سال 94 در مقایسه با سال 93 مطلوب بود و کانون های بیماری 65 درصد کاهش یافت و این امر نتیجه وجود واکسن کافی و کیفی و بستن مرزهای شرقی کشور بود اما در نیمه دوم سال گذشته بروز تب برفکی افزایش یافت که از دلایل آن می توان به توقف و محدودیت منابع تامین واکسن و شیوع ویروس اشاره کرد. دکتر خلج یادآور شد : طی مدت یاد شده شرکت های خارجی هم برای تهیه واکسن متناسب روند تولید را کند کردند، اما با تلاش های موجود تولید واکسن در کشور افزایش یافت و کنترل آن در حال حاظر مطلوب تر از قبل شده است .
رئیس دامپزشکی کشور گفت : به منظور واکسیناسیون دام ها در فاز یک واکسن به اندازه کافی وجو دارد و تا 20 اردیبهشت ماه 6 میلیون دوز تامین می شود اما تا انتهای فصل بهار 9 میلیون دوز واکسن تب برفکی در کشور مورد نیاز است و به منظور کنترل این بیماری سالانه 26 تا 40 میلیون دوز و برای مبارزه مطلوب با تب برفکی سالانه 50 میلیون دوز واکسن نیاز داریم.
وی بر انعقاد پیمان منطقه ای تب برفکی برای کنترل این بیماری نیز اشاره کرد . دکتر خلج افزود : سال گذشته حدود 10هزار راس تلفات دام بر اثر تب برفکی داشتیم که بیشتر شامل بره و بزغاله های جوان بوده که البته امسال تلفات به طور چشمگیری کاهش یافته اما به دلیل عوارض این بیماری بر دام ، دامداران نگران تامین واکسن اند که ما با میزان واکسن موجود سعی بر مدیریت کانون های بیماری داریم.
وی در ادامه یادآور شد: تعداد دانشکده های دامپزشکی در کشور بیش از حد نیاز ما است و در این زمینه باید نظارت بیشتری صورت گیرد. دکتر خلج گفت: به نظر می رسد شورای جهانی امنیت سلامت در آینده شامل مواردی از جمله سلامت غذایی ، دام و مواد غذایی تشکیل می شود تا پنهان کاری ها در خصوص به خطر افتادن سلامت مورد سوال قرار گیرد و حتی جریمه هایی به این منظور رد نظر گرفته می شود که در همین خصوص ما باید در زمینه ارتقای کیفیت بهداشتی بیش از پیش فعالیت کنیم.
وی ادامه داد: به منظور ساماندهی و کنترل بیماری ها مرزهای ورود دام قاچاق و عوامل بیماری زای دام محافظت شود که در همین خصوص چند سالی است که از سیستان و بلوچستان دام به شکل گوشت و سایر فرآورده ها وارد کشور می شود به طوری که این استان سالانه حدود 17 هزار تن تولید گوشت دارد. دکتر خلج ضمن تاکید پایش و مراقبت بیماری های دامی گفت: قبلاً مرزهای غربی ما کمتر در معض عوامل بیماری زا قرار داشت اما در حال حاضر این مناطق نیز خاکستری است و به طور کلی در مرزهای شرقی و غربی به منظور پایش و مراقبت بیماریهای دامی آماده باش هستیم . وی ادامه داد: در درون کشور معمولاً جابجایی دام و کوچ انجام می گیرد به طوری که سالیانه 22 میلیون راس 46 درصد قلمرو خاکی کشور را طی می کنند و همین جابجایی می تواند بیماری زا باشد. دکتر خلج با بیان این که چند سالی خروج دام از سیستان و بلوچستان و کرمان پاک ترین استان در کشور در زمینه بیماری تب برفکی هستند و فارس هم در این خصوص موفق عمل کرده است . وی گفت : تا 2 سال قبل بزرگ ترین مخاطره برای جمعیت طیور و آبزیان از مرزهای شرقی کشور به ویژه پاکستان بود که در حال حاضر با برنامه ریزی ها وضعیت مطلوب شده است .
رئیس دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت دامپزشکی در سلامت افزود: سال گذشته بیش از 131 هزار و 500 میلیارد تومان ارزش اقتصادی دام ، طیور ، آبزیان و 111 مورد در عرصه دام صور گیرد که این فعالیت ها بسیار مشکل است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس نیز گفت: توسعه پایدار بحث روز دنیا است و در این امر منافع نسل آتی را به منافع نسل فعلی گره می زند. رحمانی ادامه داد: در زمینه تحقق امنیت سلامت غذایی دامپزشکی فعالیت های بسیاری انجام می دهد و فارس نیز پتانسیل های بالایی دارد و در بخش دام ما 10 میلیون واحد دام کوچک و 350 هزار واحد دام بزرگ داریم به طوری که تولیدات دامی ما در 4 استان سالانه بیش از یک میلیون تن است .
وی یادآور شد: دولت امسال به منظور اجرای سیسات های را انجام داده و برنامه های 12 گانه در استان هم پیش بینی شده است و رصد برنامه ها نیز انجام خواهد گرفت و از دامپزشکی هم انتظار داریم در چارچوب این برنامه ها به ما کمک کند. رئیس جهاد کشاورزی فارس هم در این مراسم با اشاره به برتر بودن جهاد کشاورزی در حوزه اقتصاد مقاومتی یادآورد شد: بخش کشاورزی منطبق ترین مباحث را با اقتصاد مقاومتی دارد و این امر در 10 بسته سازماندهی شد . تراز تجاری بخش کشاورزی از منفی 8 میلیارد دلار به منفی 4/3 میلیارد دلار رسیده و امسال به خود اتکایی در تولید گندم خواهیم رسید . قاسمی گفت : در زمینه دانه های روغنی قبلاً 90 درصد وابسته بودیم و با تلاش های انجام شده امیدواریم این وابستگی به 30 درصد کاهش یابد، توسعه صادرات در بخش تولیدات دامی جایگاه ویژه ای دارد و این امر در سال 95 درصد باید رشد داشته باشد.
معاون پیشگیری کشور و مدیرکل سابق دامپزشکی فارس نیز ضمن تشریع فعالیت های خود طی 4 سال گذشته در استان گفت : اقتصاد دامی و بهداشت عمومی جزو وظایف دامپزشکی است و همین 2 مورد ابعاد گسترده ای دارد و ایجاد کوچکترین خدشه برآن ها نا امنی روانی در جامعه ایجاد می کند.
دکتر قاسم رضائیان زاده ادامه داد: استفاده از ظرفیت های موجود به ویژه در حوزه توسعه خدمات آزمایشگاهی ، افزایش واکسیناسیون و خدمات بهداشتی و توسعه خدمات در مناطق روستایی و عشایری از جمله فعالیت های 4 سال گذشته در فارس بوده است.
دکتر یعقوب مهندس ، مدیرکل جدید دامپزشکی فارس نیز ضمن قدردانی از خدمات مدیرکل سابق دامپزشکی استان بر نقش دامپزشکی در حفظ سلامت مردم تاکید کرد و گفت : امیدواریم بتوانیم در راستای اهداف دامپزشکی قدم های موثری برداریم .
حجت الاسلام شیخ موحد نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی فارس نیز با اشاره به نقش دامپزشکی گفت : دامپزشکی یکی از عناصر مهم در کشور است و باید سعی کنیم در دنیا واقعا برتر باشیم به طور مثال د ردنیا باید ببینیم در هر هکتار مرتع چند راس گوسفند می چرانند و ما در این زمینه هستیم واگر در این قبیل مسایل تعادل برقرار نشود نمی توانیم بگوییم برتر هستیم .
در پایان این مراسم ضمن تقدیر از دکتر قاسم رضائیان زاده مدیرکل سابق دامپزشکی فارس ، دکتر یعقوب مهندس از سوی دکتر خلج رئیس دامپزشکی کشور به عنوان مدیرکل دامپزشکی استان معرفی شد.
دکتر رضائیان زاده نیز در حال حاضر به عنوان معاون پیشگیری و بهداشتی دامپزشکی منصوب شده است.
نظر دهید