سرپرست شبكه دامپزشكي آباده:
دامپزشكی صرفاً به معنای درمان بیماری در دام نیست بلكه نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقا سلامت جامعه دارد
روز چهاردهم مهرماه روز دامپزشکی است و ، در رابطه با اهمیت آن سرپرست شبکه دامپزشکی آباده در نشستی با خبرنگار خبر جنوب تاریخچه دامپزشکی و فعالیتهای آن شبکه را شرح داد
دامپزشكی صرفاً به معنای درمان یك بیماری در دام نیست بلكه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقا سلامت جامعه دارد
روز چهاردهم مهرماه روز دامپزشكی است و خدمات دامپزشكی بر هیچ كس پوشیده نیست ، در رابطه با اهمیت آن دكتر علی رضا فرخی سرپرست شبكه دامپزشكی آباده در نشستی كه با خبرنگار خبر جنوب داشت تاریخچه دامپزشكی و فعالیتهای آن شبكه را شرح داد
وی گفت: دامپزشكی دانش تجربی است كه به شناخت ، درمان و پیشگیری بیماریهای حیوانات اهلی و درمان سایر حیوانات می پردازد ، در این رشته همچنین به بیماریهای مشترك انسان و دام پرداخته می شود.
فرخی افزود: دامپزشكی دانشی كهن است و در ایران قدیم از دامپزشك به عنوان "بیطار" یاد شده است ، حق دسترسی همگان به غذا به عنوان یكی از حقوق اساسی بشر از سوی تمامی كشورها و سازمانهای بین المللی تأئید شده است و پدیده دردناك گرسنگی و سوءتغذیه به عنوان یكی از چالشهای فراروی كشورهای در حال توسعه قراردارد ، به علت اهمیت فراوان دامپزشكی در سلامت جامعه دامی و انسانی و همچنین تأمین غذا سال 2011 از طرف فائو شعار دامپزشكی برای سلامتی ، دامپزشكی برای غذا و دامپزشكی برای كره زمین به عنوان سال دامپزشكی نامگذاری شد. با توجه با اینكه حدود نیمی از عوامل بیماری زا در انسان ناشی از عوامل ایجاد بیماریهای مشترك بین انسان و دام است ضروری است رویكرد دامپزشكی در خدمت سلامت جامعه به عنوان یك شعار جدی مورد توجه قرار گیرد . بر اساس اعلام سازمان WHO از 1709 مورد بیماری شناخته شده 832 مورد مشترك بین انسان و دام است كه 40 مورد آنها بیماریهای بسیار مهلكی هستند ، جامعه امروز جبهه بسیار بزرگی است كه در آن تأمین سلامت و بهداشت عمومی جامعه بر عهده سربازان یعنی پرسنل دامپزشكی می باشد .
وی تصریح كرد: دامپزشكی صرفاً به معنای درمان یك بیماری در دام نیست بلكه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقا سلامت جامعه دارد و با فقدان دامپزشكی بدون شك بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد .
او ادامه داد: امروزه در بخش دامپزشكی افرادی انجام وظیفه میكنند كه خود در معرض بیماریها قرار دارند كه اگر نباشند مشخص نیست بر سر تولیدات كشورمان با منشأ دامی چه خواهد آمد .
وی نقش را دامپزشكی در بهداشت همگانی تأمین و حفظ بهداشت دام و فراورده های دامی ، مراقبت و پیشگیری و كنترل زئونوزها (بیماریهای مشترك بین انسان و دام ) و سلامت غذا حیاتی شمرد .
فرخی در ادامه بیان داشت: یكی از فعالیتهای مهم دامپزشكی در جهت ارتقا بهداشت عمومی ، كنترل بهداشتی فراورده های خام دامی است كه این كنترل در تمام مراحل پرورش و كشتار دام و مرحله عرضه و مصرف فراورده دامی با نظارت و اقدامات بهداشتی صورت میگیرد .
سرپرست شبكه دامپزشكی آباده فعالیتهای انجام شده شبكه دامپزشكی آباده را به طور خلاصه چنین ارائه داد:
در شش ماهه اول سال جاری یك میلیون و ششصد هزار رأس دام علیه انواع مختلف بیماریهای واگیردار باكتریایی و ویروسی از جمله تب مالت ، تب برفكی ، آبله و شاربن، هاری و ... واكسینه شده اند و سمپاشی حدود 400 هزار دام و 300 هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام نیز انجام شده است .
دكتر فرخی فعالیتهای شش ماهه واحد بهداشت را چنین عنوان كرد : طی شش ماه گذشته 240973 لاشه دام و طیور در كشتارگاه های دام و طیور این شهرستان مورد بازرسی قرارگرفته و 2418لاشه بدلیل ابتلا به بیماری از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
وی در پایان گفت: همچنین تعداد 3344 مورد بازدید از واحدهای تولید ، توزیع و نگهداری عرضه فرآورده های خام دامی صورت گرفته كه مقدار 100/654 كیلوگرم فرآورده های خام دامی به علت غیر قابل مصرف بودن معدوم گردیده است.
نظر دهید