توصیه های بهداشتی در مورد بیماری تب خونریزی دهنده كریمه-كنگو
شهروندان گرامی: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو یکی از بیماریهای خطرناک قلبل انتقال بین انسان و دام می باشد
توصیه های بهداشتی
شهروندان گرامی:
بیماری تب خونریزی دهنده كریمه-كنگو یكی از بیماریهای خطرناك قلبل انتقال بین انسان و دام می باشد.
ابتلاء انسان از طریق گزش كنه آلوده یا از طریق له كردن كنه آلوده دردست ویاروی بدن و یا در اثر تماس مستقیم با لاشه ،كبد،خون،ترشحات و بافتهای دام آلوده ویا تماس با ترشحات،خون و تنفس افراد مبتلا به این بیماری انجام میگیرد.لذاخواهشمند است برای پیشگیری از این بیماری به توصیه های بهداشتی ذیل توجه فرمائید:
1- گوشت مورد نیاز خود را از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشكی خریداری و در زمان خرید گوشت وجود مهر بهداشتی دامپزشكی بر روی لاشه را كنترل نمائید.
2- پس از خرید گوشت آنرا به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس استفاده نمائید.
3- از خوردن جگر خام و نیم پخته خودداری و بعد از گذشت 48 ساعت نگهداری در یخچال اقدام به خرد كردن و طبخ آن نمائید.
4- از تماس دست یا سایر نواحی بدن با لاشه، ترشحات و خون دام جداً خودداری نمائید.
5- جهت تماس با گوشت تازه ،جگر وسایر آلایش های دام حتماً از دستكش استفاده نمائید.
6- گوشتهای بسته بندی شده تحت نظارت دامپزشكی دارای مشخصات ثبت شده روی بسته بندی (نام محصول، تاریخ تولید، انقضاء، آدرس و...) مطمئن می باشند.
7- از رفت و آمددر محل های كشتار غیر مجاز به لحاظ پخش خون و آلودگی خودداری گردد.
8- از كشتار دام درخارج از كشتارگاه تحت هر عنوان ازجمله نذر وقربانی (در مراسم مذهبی یا جشن عروسی) اكیداً خوداری فرمایید.
9- در صورت بروز علائمی نظیر تب ناگهانی، ، خستگی و گرفتگی ودرد عضلانی، سردرد، درد در پشت حدقه چشم ،تهوع، استفراغ،ترس از نور ،بی اشتهایی،دل درد و خونریزی زیر جلدی در اسرع وقت به یكی از مراكز بهداشتی درمانی مراجعه نمائید.
10-جهت كسب اطلاعات بیشتر می توانید با شبكه های دامپزشكی و یا مراكز بهداشت شهرستان ها تماس حاصل فرمائید.
نظر دهید