توصیه های بهداشتی جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز سفره هفت سین
ضمن تبریک فرارسیدن عید نوروز و آرزوی سالی مملو از شادی و پیروزی به توصیه های زیر توجه فرمایید
1- ماهی قرمز را از مراكز معتبر و تحت نظارت و كنترل شهرداری و دامپزشكی تهیه نمائید.
2- از خرید ماهی از فروشندگانی كه ماهی ها را به صورت متراكم و در محل و شرایط نا مناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نا مناسب اكسیژنی و دمایی آب ) نگهداری می نمایند, خودداری نمائید.
3-از خرید و نگهداری ماهی با مشخصات زیر جدا خودداری شود:
* باله ها بصورت تا خورده و جمع شده در آمده باشند.
* دراطراف دهان یا سطح بدن , لكه های پنبه مانند مشاهده شود.
* روی سطح بدن , زخم یا لكه های سفید متمایل به خاكستری یا قرمز مشاهده گردد. و یا آنكه بدن رنگ پریده و لكه لكه شده باشد.
* لبه باله ها خورده و سائیده شده باشند.
* ماهی ها بی قرار بوده و بدون اینكه در یكجا قرار گیرند , پیوسته بدن خود را به اطراف بنالند.
* چشم ها بصورت یكطرفه و یا دو طرفه بیرون زده باشند.
4- درزمان نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز در خانه و كنار سفره هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی(به اندازه یك انگشت ) حداقل یك لیتر منظور شود.
5- شستشوی كامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی فراموش نشود
6- آب مورد استفاده باید بهداشتی بوده و جهت تعادل گازها و خروج كلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.
7- غذای ماهی در جای خشك و خنك ، دور از نور آفتاب و در ظروف در بسته نگهداری شود و رعایت مدت زمان مجاز مصرف آن صورت گیرد
8- ماهی قرمز بایستی با غذای كم پروتئین و سر شار از كربو هیدرات تغذیه شوند. و بهتر است كه غذا در سطح آب شناور بماند .غذا دهی بایستی یك یا حداكثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد كه در مدت یك یا دو دقیقه مصرف شود.
9-ظروف نگهداری ماهی باید به صورت دوره ای شسته شده و با استفاده از محلول نمك طعام 3% یا تركیبات آمونیوم ضد عفونی شوند.
نظر دهید