• 1396/07/17 - 12:00
  • تعداد بازدید : 677
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دامپزشکی شهرستان شیراز:

برخورد با عرضه‌کنندگان غیرمجاز گوشت باید مردمی شود

رئیس دامپزشکی شهرستان شیراز اعتقاد دارد که برای تاثیرگذاری مطلوب برخورد قانونی با عرضه کنندگان غیرمجاز گوشت و محصولات پروتئینی خام، باید مردم به‌عنوان جامعه هدف، همراهی و مشارکت داشته باشند و برخورد و مبارزه مردمی شود.


به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان فارس به نقل از ایسنا منطقه‌ی فارس، دکتر عبدالرضا وفا یکشنبه 16 مهر در یک کنفرانس خبری که به مناسبت روز دامپزشکی برگزار شد، گفت: برخورد قانونی با عرضه‌کنندگان گوشت و محصولات خام دامی و پروتئینی یکی از وظایف اصلی دامپزشکی محسوب می‌شود که همواره تداوم داشته و دارد.

او در عین‌حال تاکید کرد که اگر مردم به واسطه ارتقاء آگاهی‌هایشان متوجه مخاطرات بهداشتی و اقتصادی خرید گوشت و محصولات خام دامی از عرضه‌کنندگان غیرمجاز شوند و از این افراد خرید نکنند، قطعا مبارزه و برخوردها تاثیرگذارتر خواهد بود.

وفا با بیان اینکه طی سال‌های اخیر و به واسطه همراهی مطلوب‌تر دستگاه قضایی، برخورد با عرضه‌کنندگان غیرمجاز گوشت دام و طیور در شهرستان شیراز بسیار قاعده‌مندتر و تاثیرگذارتر شده است، گفت: بعد از اینکه مسئولان دستگاه قضائی در خصوص مخاطرات عرضه گوشت توسط افراد و در اماکن غیرمجاز مطلع شدند، به دستور رئیس کل دادگستری استان فارس و همراهی دادستان شهرستان شیراز، شعب ویژه‌ای به این موضوع اختصاص داده شد.

او اضافه کرد: اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی به پرونده‌های ارجاعی دامپزشکی، هم تسریع در روند رسیدگی و صدور حکم و هم تشدید در مجازات قانونی را به‌همراه داشته و سبب بازدارندگی بیشتر اقدامات شده است.

وفا با اشاره به اینکه در مناطقی نظیر بیدزرد که کشتار و عرضه گوشت دام و طیور توسط قصابی‌های غیرمجاز انجام می‌شود، نظارت‌ها با حضور معاون دادستان و نماینده دادستانی، تشدید شده است، گفت: از 76 واحد عرضه کننده غیرمجاز گوشت در این منطقه تنها 31 واحد باقیمانده است.

رئیس دامپزشکی شهرستان شیراز گفت: دادستان محترم اعتقاد دارد که به دلیل تعداد زیاد عرضه کنندگان غیرمجاز گوشت در این محدوده، مقابله قانونی موجب تنش اجتماعی خواهد شد لذا باید با برنامه‌ریزی جلو رفت و کار را تدریجی و تاثیرگذار انجام داد.

وفا با بیان اینکه سالانه صدها پرونده در خصوص تخلف‌های مرتبط با کشتار یا عرضه گوشت دام و طیور در دامپزشکی شیراز تشکیل و به دستگاه قضائی ارجاع می‌شود، گفت: در محور شهرک گلستان به شهر جدید صدرا نیز شاهد کشتار دام و عرضه گوشت در شرایط بسیار بد بهداشتی بودیم که با اقدامات انجام شده، به دنبال رفع این مشکل هستیم.

رئیس دامپزشکی شهرستان شیراز گفت: مردم باید بدانند که گوشت تازه دام الزاما از نظر اقتصادی مقرون به‌صرفه نیست؛ رسانه‌ها می‌توانند مردم را در این خصوص آگاه کنند.

او ادامه داد: گوشت دام بعد از کشتار، دچار افت وزنی می‌شود و برای فروشنده عرضه سریع گوشت بلافاصله بعد از کشتار مقرون به صرفه‌ است اما برای خریدار نیست.

وفا گفت: باید مردم بدانند که تخلفات متعددی از سوی عرضه کنندگان غیرمجاز گوشت دام خصوصا در روستاها و مناطق نزدیک به شیراز انجام می‌شود، تخلفاتی نظیر کم‌فروشی و عرضه گوشت میش به‌جای بره و ...

رئیس دامپزشکی شیراز تصریح کرد: این همه در کنار مخاطرات بهداشتی که خرید گوشت از عرضه‌کنندگان غیرمجاز به همراه دارد، باید به شکل مداوم به مردم اطلاع‌رسانی شود تا شاهد کاهش تقاضا باشیم.

وفا تاکید دارد که افراد عادی قادر به تشخیص بیماری‌ها و مخاطرات بهداشتی گوشت تازه نیستند و به همین دلیل باید از خرید گوشت‌های فاقد مهر دامپزشکی خودداری شود.  


 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146972
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید