• 1391/10/21 - 12:00
  • تعداد بازدید : 260
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست شبكه دامپزشكي قيروكارزين:

عرضه مرغ زنده سلامت مردم را به خطر می‌اندازد

سرپرست شبکه دامپزشکی قیروکارزین با هشدار در زمینه مصرف مرغ زنده گفت: با توجه به رعایت نشدن اصول بهداشتی و عدم نظارت ماموران دامپزشکی و ناظران ذبح شرعی، عرضه مرغ زنده سلامت مردم را به خطر می‌اندازد

علی ناظر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قیروكارزین اظهار داشت: فرهنگ خرید و مصرف مرغ بسته‌بندی شده بهداشتی هنوز بین مردم این شهرستان نهادینه نشده، چرا كه این اعتقاد وجود دارد كه اگر مرغ در برابر دیدگان آنها ذبح شود نسبت به سلامت آن مطمئن‌تر هستند.

وی افزود: مسئولان دستگاه‌های مختلف به ویژه نیروی انتظامی و شهرداری باید همكاری بیشتری در برخورد با فروشندگان مرغ زنده با شبكه دامپزشكی این شهرستان داشته باشند چرا كه این‌گونه مشاغل كاذب علاوه بر اشاعه بیماری بین مردم با سالن‌های نگهداری طیور خود در آلودگی محیط نقش بسیاری دارند.

ناظر ادامه داد: تاكنون نیز توسط دستگاه‌های مسئول اقدامات خوبی در راستای كاهش فعالیت این قبیل فروشندگان انجام شده، اما همچنان جای خالی اقدامات فرهنگی در این شهرستان به چشم می‌خورد.

سرپرست شبكه دامپزشكی قیروكارزین با اشاره به وجود كشتارگاه صنعتی مرغ در این شهرستان و برخورداری این كشتارگاه از امكانات كافی از قبیل ناوگان بهداشتی حمل سرد و تجهیزات ضدعفونی تصریح كرد: انجام تمام مراحل كشتار دام تا بسته‌بندی به صورت بهداشتی در كشتارگاه‌های صنعتی زیر نظر كارشناسان بهداشتی و ناظران ذبح شرعی سلامت لاشه‌ها را برای مصرف‌كننده بیش از پیش ضمانت می‌كند.

وی با بیان اینكه مصرف مرغ با بسته‌بندی‌های بهداشتی و ترویج فرهنگ عدم استفاده از مرغ زنده موجب افزایش ضریب سلامت خانواده و جامعه می‌شود خاطرنشان كرد: باید برای عدم عرضه و خرید مرغ زنده در جامعه فرهنگ‌سازی صورت گیرد چرا كه بدون شك نخستین نقش را در هر تحولی فرهنگ‌سازی ایفا می‌كند

این مسئول اضافه كرد: اداره دامپزشكی این شهرستان اقدامات مختلفی نظیر بازدید از مرغداری‌ها، كشتارگاه‌‌های دام و طیور، ایجاد قرنطینه، بازدید از تالاب‌ها، ضدعفونی كردن مستمر واحدهای تولیدی، نظارت بر نحوه كشتار، همچنین كنترل شیوه‌های حمل و نقل را انجام می‌دهد.

ناظر، با اشاره به این كه علائم بسیاری از بیماری‌ها به صورت ظاهری در مرغ زنده قابل رویت نیست و پس از ذبح و بررسی لاشه توسط كارشناسان متخصص تشخیص داده می‌شود ابراز داشت: نظر به این كه در عرضه مرغ زنده امكان بررسی لاشه‌ها توسط كارشناسان متخصص مقدور نیست، خطر بالقوه انتقال بسیاری از بیماری‌ها از جمله آنفلوآنزای طیور وجود دارد.

سرپرست شبكه دامپزشكی قیروكارزین با اشاره به برخی از آلودگی‌های محیطی عرضه مرغ زنده متذكر شد: این آلودگی‌ها علاوه بر تكثیر و انتشار جانوران موذی در محل عرضه، سبب انتقال میكروب‌ها، ویروس‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا توسط افراد به نقاط دیگر می‌شود.

وی در پایان اذعان داشت: به شهروندان توصیه می‌شود تنها از مرغ‌های بسته‌بندی شده كه تاریخ انقضا و شماره پروانه بهداشتی دامپزشكی بر روی آنها درج شده استفاده كنند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 147632
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید