• 1395/11/24 - 12:00
  • تعداد بازدید : 481
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی فارس در آباده عنوان کرد:

بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جدی ترین چالش فعلی صنعت طیور کشور

مدیر کل دامپزشکی استان فارس در بازدید از شهرستان آباده، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را به عنوان جدی ترین چالش صنعت طیور در سطح کشور ارزیابی کرد



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مدیر کل دامپزشکی فارس در سفر به شهرستان آباده با حضور در یکی از کارگاههای آموزشی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که به همت دامپزشکی آباده و با شرکت جمعی از مرغداران در محل مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برگزار شده بود، ضمن بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان جدی ترین چالش صنعت طیور مطرح است به تشریح موارد پیشگیری و اقدامات لازم در جهت جلوگیری از ورود بیماری به واحدهای مرغداری پرداخت .


دکتر یعقوب مهندس با اشاره به سرمای هوا و گزارش بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی استانهای کشور افزود : آموزش و اقدامات امنیت زیستی و همکاری تولید کنندگان و بهره برداران صنعت طیور در رعایت اصول پیشگیرانه از مهمترین راههای جلوگیری از ورود این بیماری به استان می باشد.

دکتر مهندس با ذکر اینکه ساختار نا مناسب مرغداری ها و تراکم بالای جوجه ریزی می تواند به عنوان دو عامل خطر برای بروز بیماری در واحدهای صنعتی باشد اضافه کرد: یکی از مسائل مهم که در صدور پروانه بهداشتی مرغداری ها باید مد نظر قرار گیرد فاصله قانونی مرغداری ها با واحدهای اطراف می باشد .

وی با اشاره به اینکه ورود آلودگی به کشور در ابتدا توسط پرندگان وحشی و مهاجر آبزی صورت گرفته است تصزیح کرد: پرورش دهندگان طیور صنعتی ضمن باور به نقش رعایت امنیت زیستی کلیه موارد را از جمله کنترل ورود و خروج افراد ، خودروها ، نهاده های مورد استفاده در واحد و دپوی کود در پایان مرحله پرورش جهت عقیم سازی و اخذ گواهی حمل دامپزشکی را با جدیت و دقت اجرا کنند.

مدیرکل دامپزشکی فارس در جمع مرغداران بیان داشت : این بیماری می تواند از طرق مختلف نظیر کامیونهای حمل جوجه و مرغ ، گروههای واکسیناتور ، دان و آب آلوده ، قفسها و ... به واحدهای مرغداری منتقل شود که می بایست در بحث بیوسکوریتی تمامی عوامل فوق تحت کنترل و نظارت دقیق باشد تا منجر به رخداد بیماری در گله نشود.

این مقام مسئول با بیان اینکه با استقرار پست قرنطینه بر تردد خودروهای حامل طیور زنده ، کود مرغی ، تخم مرغ و سایر فرآورده های مرتبط نظارت می کنیم ، افزود از تردد خودروهای فاقد گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای جلوگیری و مطابق ضوابط و قوانین برخورد می شود .

در ادامه مدیر کل دامپزشکی فارس طی جلسه ای که در محل فرمانداری شهرستان آباده با حضور بخشدار مرکزی آباده و شرکت دهیاران ، شهرداران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و جمعی از مسئولین برگزار شد بر ضرورت همکاری همه دستگاهها در اجرای امور پیشگیری و مقررات، محدودیت های قرنطینه ای و بهداشتی تاکید کرد.

مدیر کل دامپزشکی با اشاره به اینکه تا کنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان فارس مشاهده نشده، بر ضرورت جلوگیری از انتقال هر گونه پرنده و طیور توسط اهالی روستا به سایر نقاط شهرستان و محصور نمودن طیور خود به منظور قطع ارتباط با پرندگان مهاجر توصیه کرد و گفت: دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها نقش تأثیر گذاری بر چگونگی اطلاع رسانی و اگاه سازی مردم از خطرات احتمالی این بیماری دارند.

یوسفی بخشدار مرکزی نیز ضمن خوش آمد گویی و تقدیر از تلاشهای اداره کل دامپزشکی استان در جهت تامین بهداشت و امنیت غذائی، به همکاریهای بین بخشی در برگزاری جلسات شورای تأمین و کارگروه سلامت و امنیت غذایی در خصوص بیماری انفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد، و مشارکت همه مسئولین شهرستان ، دهیاران و شهرداران در جهت پیشگیری از شیوع این بیماری را خواستار شد.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146816
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید