اطلاعیه
اطلاعیه طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه نوروز
با رعایت نکات بهداشتی سالی همراه با سلامتی را تجربه کنیم
ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) تسلیت باد
ضمن تبریک سال نو و آرزوی سالی سرشار از تندرستی و موفقیت برای شهروندان و مسافرین محترم باطلاع می رساند اداره کل دامپزشکی استان فارس در راستای تامین سلامت هموطنان عزیز همراه با سایر استانها با اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز و راه اندازی 46 اکیپ نظارتی روزانه و 70 نفر روز بازرس بهداشتی تلاش خود را در راستای ارتقاء بهداشت مضاعف نموده است.
از شهروندان و مسافرین انتظار می رود نکات بهداشتی زیر را رعایت نمایند:
- فراورده های مورد نیاز خود را صرفا از مراکز مجاز تهیه نمائید
- گوشت لاشه ای مصرفی باید دارای برچسب یا مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد.
- طیور صرفا باید بصورت بسته بندی عرضه شود
- از خرید فراورده های خام دامی فاقد مشخصات بهداشتی خودداری نمائید.
مشخصات ظاهری فراورده های خام دامی
ویژگیهای گوشت قرمز
- رنگ گوشت باید به رنگ قرمز روشن بوده و نباید تیره باشد.
- تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای ، خاکستری و سیاهی دال بر فساد گوشت است.
- لایه لزج و چسبناک روی گوشت دال بر فساد گوشت است.
- سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد.
- هیچ گونه بوی غیر طبیعی، ترشیدگی یا بوی تعفن نباید از آن به مشام برسد.
- وجود بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقی است.
- موارد خون مردگی ، قارچ زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود.
- گوشت نباید بیش از حد سفت یا لزج یا نرم باشد.
- گوشت نباید خشک و چروکیده باشد.
- ارگانهای نظیر جگر نباید دچار تورم ، نرمی ، قوام غیر طبیعی ، کیست ، رنگ غیر طبیعی و یا بوی غیر طبیعی باشد.
- گوشت نباید در خارج از مغازه آویزان شده و گوشت موجود در یخچال متناسب با ظرفیت یخچال باشد.
- گوشت مورد خرید باید ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی بوده و از کشتارگاههای مورد تایید دامپزشکی تهیه شود
- به هیچ وجه به دنبال گوشت از قبل چرخ شده نباشید وگوشت می بایست فقط با درخواست مشتری و در حضور مشتری چرخ گردد.
- گوشت بسته بندی شده با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن قابل نگهداری و مصرف می باشد.
- گوشت منجمد باید عاری از هر گونه زواید و چربیهای اضافی باشد.
- در داخل بسته بندی گوشت خونابه یا آب منجمد شده دیده نشود.
- گوشت منجمد باید در یخچالهای بابرودت 18 در جه سانتی گراد زیر صفر تا زمان مصرف نگهداری گردد.
- نگهداری ، فروش و مصرف هرگونه ضمایم غیر خوراکی دامی ممنوع است. مانند پستان ، دنبلان ، غدد لنفاوی ....
ویژگیهای گوشت مرغ سالم و بهداشتی
- گوشت مرغ باید سفتی و قوام طبیعی داشته باشد و ظاهر آن سلامت و تازگی را نشان دهد.
- در گوشت مرغ تازه ، رنگ عضلات پاها روشن مایل به قرمز و سینه ها روشن مایل به زرد بوده و پوست به طور یکنواخت روی بدن کشیده و عاری از هرگونه پارگی یا تورم و خون مردگی ، تغییر رنگ و خراش باشد.
- گوشت مرغ باید عاری از قارچ زدگی و نباید هیچ گونه بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی و یا تعفن از آن استشمام شود.
- مرغ کاملا پرکنی شده باشد و عاری از ذرات خارجی و پر باشد.
- لاشه مرغ در هنگام فروش باید عاری از امعاء و احشاء باشد و همچنین شکم نیز خالی باشد.
- نگهداری و عرضه گوشت مرغ تازه منحصرا باید در داخل یخچالهای ویترین دار و در دمای 0تا 2 درجه سانتیگراد صورت گیرد و نگهداری و عرضه گوشت مرغ منجمد منحصرا باید در داخل فریزر و در برودت 18- درجه سانتی گراد صورت گیرد.
- بر روی بسته بندی مرغ باید مشخصات و نام کشتارگاه ، تاریخ مصرف نوشته شده باشد.
- آلایشهای خوراکی (دل ، جگر و سنگدان) پاک شده که به صورت باز و در شرایط غیر بهداشتی عرضه می گرددمی توانند موجب بیماریهای مختلف از جمله اسهال و مسمومیت گردند.لذا از آلایشهای بسته بندی شده که در یخچال نگهداری میشوند استفاده نمائید.
ویژگی های تخم مرغ سالم و بهداشتی:
1- نگهداری تخم مرغ در درجه حرارت بیش از 15 درجه سانتی گراد مجاز نیست و باید در فصول گرم در سردخانه یا یخچال و دور از نور خورشید قرار گیرد.
2- تخم مرغ تازه دارای اتاقک هوائی کوچک ، سفید غلیظ ، و زرده کاملا گرد و کروی در مرکز قرار دارد.
3- تخم مرغ تازه چنانچه داخل سرم شستشو قرار گیرد باید زیر آب فرو رود.
4- داخل تخم مرغ باید فاقد لکه خونی یا گوشتی باشد.
5- پوسته باید بدون ترک و تمیز و عاری از کثافات باشد.
6- یک تخم مرغ خوب و ممتاز باید دارای شکل بیضی و وزن بین 55 تا 60 گرم باشد.
7- تخم مرغ باید فاقد هرگونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی باشد.
طرز تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد
ویژگی | ماهی تازه | ماهی فاسد |
برونشها | صورتی یا قرمز ، مرطوب و درخشان با بوی طبیعی | برانشها قرمز تیره یا خاکستری، خشک بوده و بوی آمونیاک می دهد. |
شکم | سفت با رنگ و جلای طبیعی | نرم و برآمده ایجاد لکه باخط آبی یا سبز روی خط شکمی |
مقعد | بسته و منقبض و فرو رفته | مقعد باز و شل و برآمده |
امعا و احشا | از نظر رنگ ، قوام و بو کاملا طبیعی | رنگ تیره دارد قوام سست با بوی نامطبوع |
ستون فقرات | کاملا متصل به عضلات و به سختی جدا می شود. | استخوانهای ستون فقرات به راحتی از عضلات جدا می شود |
عضلات | ترد و شفاف با درخشندگی صدفی و با رنگ طبیعی | فاقد گردی و رنگ صدفی و شفاف نبودن |
1 | آباده | 44354195 |
2 | اقلید | 44522041 |
3 | استهبان | 53225440 |
4 | ارسنجان | 43522330 |
5 | بوانات | 44403205 |
6 | پاسارگاد | 58632286 |
7 | جهرم | 54374130 |
8 | خرم بید | 44452066 |
9 | خنج | 52625200 |
10 | خرامه | 32722341 |
11 | داراب | 53526099 |
12 | زرین دشت | 53724284 |
13 | رستم | 42677560 |
14 | سپیدان | 36722983 |
15 | سروستان | 37842216 |
16 | شیراز | 32246488 |
17 | فسا | 53332978 |
18 | فیروز آباد | 38722160 |
19 | فراشبند | 38752349 |
20 | قیر | 54523300 |
21 | کازرون | 42227625 |
22 | کوار | 37823241 |
23 | گراش | 52451068 |
24 | لارستان | 52246027 |
25 | لامرد | 52720088 |
26 | مرودشت | 43316200 |
27 | مهر | 52823822 |
28 | ممسنی | 42523500 |
29 | نی ریز | 53838520 |
پاسخگوئی به شکایات در اداره کل دامپزشکی استان فارس:
سامانه پیامکی: 30002792
تلفن پیام گیر شهروندان شیرازی: 1512
دامپزشکی درخدمت سلامت ، اقتصاد وامنیت غذائی
نظر دهید