گفتگوی اختصاصی با مدیر کل دامپزشکی استان فارس در خصوص بیماری تب کربمه کنگو
مدیر کل دامپزشکی استان فارس در گفتگویی اختصاصی به خبرنگار شیراز نوین در خصوص بیماری تب کربمه کنگو اظهار میدارد:
کنه جزء بندپایان است که این بیماری را از طریق این موجودات به دام و از طریق نیش زدن و مکیدن خون منتقل میکند. به گفته یعقوب مهندس در این مرحله دام هم میتواند حامل انتقال بیماری باشد و هم ویروس بیماری را دریافت کند. او با بیان اینکه گرما بهترین شرایط دمایی را برای رشد این ویروس فراهم میکند، اذعان میدارد: کنه آلوده میتواند با تخم گذاری نسل آلوده را به وجود آورد که گوسفند، بز و گاو بیشترین احتمال واگیری این ویروس را در بین موجودات دارند.
مدیر کل دامپزشکی فارس در ادامه میافزاید: چنانچه کنه آلوده دام را نیش بزند، این ویروس به مدت یک هفته در بدن دام فعال است، ولی بزرگترین مشکل اینجا است که علائمی به شکل بالینی که قابل تشخیص باشد وجود ندارد و دام تنها تب مختصری میگیرد که اگر در این مدت ذبح شود قابل تشخیص نیست.
مهندس با بیان این که تمام کسانی که با دام سر و کار دارند اعم از نظافتچی، سلاخ، حملکننده لاشه و ... ملزم به رعایت کلیه اصول بهداشتی هستند، اظهار میدارد: این افراد جهت حفظ سلامتی و بهداشت ملزم به پوشیدن کلاه، چکمه و لباس مخصوص هستند تا چنانچه با دام تماسی داشتند عامل انتقال بیماری نشوند.
او به ارائه راه کارهای بی اثر کردن ویروس تب کریمه کنگو در بدن دام میپردازد و میگوید: لاشهها باید در سردخانههای صنعتی و در دمای 4 درجه به مدت 24 ساعت بمانند تا بر اثر تغییرات شیمیایی ویروس از بین رفته و انتقال نیابد.
مدیر کل دامپزشکی فارس با تأکید بر اینکه باید تمام کشتارگاهها از پیش سرد شده و به مدت 24 ساعت دام را نگه دارند میافزاید: در سطح استان فارس 4 کشتارگاه صنعتی در شهرستانهای مرودشت، شیراز، اقلید و کازرون وجود دارد که عملیات پیش سرد را از مدتها قبل آغاز کرده اند.
مهندس در خصوص آلودگی جگر به این ویروس به خبرنگار شیرازنوین میگوید: تغییرات شیمیایی که ذکر شد در جگر کمتر و به کندی اتفاق میافتد که میبایست برای از بین بردن این ویروس جگرها به مدت 48 ساعت در مرحله پیشسرد قرار بگیرند که مصرف جگر با وجود شایعه شیوع بیماری تب کریمه کنگو به صورت خام و نیمه پز ممنوع اعلام میشود.
مهندس از مردم درخواست کرد که موازین بهداشتی را رعایت کنند تا به این بیماری مبتلا نشوند. همچنین از دامداران خواست تا با رعایت کلیه مسائل بهداشتی از استراحت در محیط دامداری پرهیز کنند.
او با تأکید بر اینکه کلیه واحدها قبل از روانه کردن دام به کشتارگاه میبایست یک الی ده روز دامداری را سم پاشی کنند ادامه میدهد: این عمل موجب جلوگیری انتقال این ویروس تا حد قابل توجهی میشود که ما در استان فارس از مدتها قبل به کلیه دامداران در شهرستانها آموزشهای لازم را داده ایم و علیرغم تمام این آموزشها در هفته جاری نیز مجدداً آموزش را تکرار میکنیم.
مدیر کل دامپزشکی فارس با اعلام اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر آلودگی دام و ابتلای افراد به این بیماری در استان گزارش نشده است عنوان میکند: بیشترین مشکل از جانب افرادی با نام چوبدار است که از مناطق و استانهای جنوبی اقدام به واردات دام به صورت غیرمجاز به استان میکنند. گرچه نمی توان نقض کرد که کنههای آلوده در استان فارس وجود ندارند اما میتوان با قاطعیت گفت که منشأ بسیاری از این بیماریها به دام هایی باز میگردد که از مرزهای شرقی وارد استان فارس شده اند.
گفتهها و ناگفتهها را شنیدیم و در خصوص علائم بیماری و نوع شیوع و انتقال آن مطالب بسیار است و ما هم به گوشه هایی از آن بر حسب وظیفه اشاره کردیم
مدیر کل دامپزشکی فارس در ادامه میافزاید: چنانچه کنه آلوده دام را نیش بزند، این ویروس به مدت یک هفته در بدن دام فعال است، ولی بزرگترین مشکل اینجا است که علائمی به شکل بالینی که قابل تشخیص باشد وجود ندارد و دام تنها تب مختصری میگیرد که اگر در این مدت ذبح شود قابل تشخیص نیست.
مهندس با بیان این که تمام کسانی که با دام سر و کار دارند اعم از نظافتچی، سلاخ، حملکننده لاشه و ... ملزم به رعایت کلیه اصول بهداشتی هستند، اظهار میدارد: این افراد جهت حفظ سلامتی و بهداشت ملزم به پوشیدن کلاه، چکمه و لباس مخصوص هستند تا چنانچه با دام تماسی داشتند عامل انتقال بیماری نشوند.
او به ارائه راه کارهای بی اثر کردن ویروس تب کریمه کنگو در بدن دام میپردازد و میگوید: لاشهها باید در سردخانههای صنعتی و در دمای 4 درجه به مدت 24 ساعت بمانند تا بر اثر تغییرات شیمیایی ویروس از بین رفته و انتقال نیابد.
مدیر کل دامپزشکی فارس با تأکید بر اینکه باید تمام کشتارگاهها از پیش سرد شده و به مدت 24 ساعت دام را نگه دارند میافزاید: در سطح استان فارس 4 کشتارگاه صنعتی در شهرستانهای مرودشت، شیراز، اقلید و کازرون وجود دارد که عملیات پیش سرد را از مدتها قبل آغاز کرده اند.
مهندس در خصوص آلودگی جگر به این ویروس به خبرنگار شیرازنوین میگوید: تغییرات شیمیایی که ذکر شد در جگر کمتر و به کندی اتفاق میافتد که میبایست برای از بین بردن این ویروس جگرها به مدت 48 ساعت در مرحله پیشسرد قرار بگیرند که مصرف جگر با وجود شایعه شیوع بیماری تب کریمه کنگو به صورت خام و نیمه پز ممنوع اعلام میشود.
مهندس از مردم درخواست کرد که موازین بهداشتی را رعایت کنند تا به این بیماری مبتلا نشوند. همچنین از دامداران خواست تا با رعایت کلیه مسائل بهداشتی از استراحت در محیط دامداری پرهیز کنند.
او با تأکید بر اینکه کلیه واحدها قبل از روانه کردن دام به کشتارگاه میبایست یک الی ده روز دامداری را سم پاشی کنند ادامه میدهد: این عمل موجب جلوگیری انتقال این ویروس تا حد قابل توجهی میشود که ما در استان فارس از مدتها قبل به کلیه دامداران در شهرستانها آموزشهای لازم را داده ایم و علیرغم تمام این آموزشها در هفته جاری نیز مجدداً آموزش را تکرار میکنیم.
مدیر کل دامپزشکی فارس با اعلام اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر آلودگی دام و ابتلای افراد به این بیماری در استان گزارش نشده است عنوان میکند: بیشترین مشکل از جانب افرادی با نام چوبدار است که از مناطق و استانهای جنوبی اقدام به واردات دام به صورت غیرمجاز به استان میکنند. گرچه نمی توان نقض کرد که کنههای آلوده در استان فارس وجود ندارند اما میتوان با قاطعیت گفت که منشأ بسیاری از این بیماریها به دام هایی باز میگردد که از مرزهای شرقی وارد استان فارس شده اند.
گفتهها و ناگفتهها را شنیدیم و در خصوص علائم بیماری و نوع شیوع و انتقال آن مطالب بسیار است و ما هم به گوشه هایی از آن بر حسب وظیفه اشاره کردیم
نظر دهید