• 1393/12/26 - 12:00
  • تعداد بازدید : 282
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
اطلاعیه

اطلاعیه طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه نوروز

با رعایت نکات بهداشتی سالی همراه با سلامتی را تجربه کنیم

ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) تسلیت باد



ضمن تبریک سال نو و آرزوی سالی سرشار از تندرستی و موفقیت برای شهروندان و مسافرین محترم باطلاع می رساند اداره کل دامپزشکی استان فارس در راستای تامین سلامت هموطنان عزیز همراه با سایر استانها با اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز و راه اندازی 46 اکیپ نظارتی روزانه و 70 نفر روز بازرس بهداشتی تلاش خود را در راستای ارتقاء بهداشت مضاعف نموده است.

از شهروندان و مسافرین انتظار می رود نکات بهداشتی زیر را رعایت نمایند:


  1. فراورده های مورد نیاز خود را صرفا از مراکز مجاز تهیه نمائید

  2. گوشت لاشه ای مصرفی باید دارای برچسب یا مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد.

  3. طیور صرفا باید بصورت بسته بندی عرضه شود

  4. از خرید فراورده های خام دامی فاقد مشخصات بهداشتی خودداری نمائید.


مشخصات ظاهری فراورده های خام دامی

         ویژگیهای گوشت قرمز


  1. رنگ گوشت باید به رنگ قرمز روشن بوده و نباید تیره باشد.

  2. تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای ، خاکستری و سیاهی دال بر فساد گوشت است.

  3. لایه لزج و چسبناک روی گوشت دال بر فساد گوشت است.

  4. سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد.

  5. هیچ گونه بوی غیر طبیعی، ترشیدگی یا بوی تعفن نباید از آن به مشام برسد.

  6. وجود بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقی است.

  7. موارد خون مردگی ، قارچ زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود.

  8. گوشت نباید بیش از حد سفت یا لزج یا نرم باشد.

  9. گوشت نباید خشک و چروکیده باشد.

  10. ارگانهای نظیر جگر نباید دچار تورم ، نرمی ، قوام غیر طبیعی ، کیست ، رنگ غیر طبیعی و یا بوی غیر طبیعی باشد.

  11. گوشت نباید در خارج از مغازه آویزان شده و گوشت موجود در یخچال متناسب با ظرفیت یخچال باشد.

  12. گوشت مورد خرید باید ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی بوده و از کشتارگاههای مورد تایید دامپزشکی تهیه شود

  13. به هیچ وجه به دنبال گوشت از قبل چرخ شده نباشید وگوشت می بایست فقط با درخواست مشتری و در حضور مشتری چرخ گردد.

  14. گوشت بسته بندی شده با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن قابل نگهداری و مصرف می باشد.

  15. گوشت منجمد باید عاری از هر گونه زواید و چربیهای اضافی باشد.

  16. در داخل بسته بندی گوشت خونابه یا آب منجمد شده دیده نشود.

  17. گوشت منجمد باید در یخچالهای بابرودت 18 در جه سانتی گراد زیر صفر تا زمان مصرف نگهداری گردد.

  18. نگهداری ، فروش و مصرف هرگونه ضمایم غیر خوراکی دامی ممنوع است. مانند پستان ، دنبلان ، غدد لنفاوی ....


    ویژگیهای گوشت مرغ سالم و بهداشتی


  1. گوشت مرغ باید سفتی و قوام طبیعی داشته باشد و ظاهر آن سلامت و تازگی را نشان دهد.

  2. در گوشت مرغ تازه ، رنگ عضلات پاها روشن مایل به قرمز و سینه ها روشن مایل به زرد بوده و پوست به طور یکنواخت روی بدن کشیده و عاری از هرگونه پارگی یا تورم و خون مردگی ، تغییر رنگ و خراش باشد.

  3. گوشت مرغ باید عاری از قارچ زدگی و نباید هیچ گونه بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی و یا تعفن از آن استشمام شود.

  4. مرغ کاملا پرکنی شده باشد و عاری از ذرات خارجی و پر باشد.

  5. لاشه مرغ در هنگام فروش باید عاری از امعاء و احشاء باشد و همچنین شکم نیز خالی باشد.

  6. نگهداری و عرضه گوشت مرغ تازه منحصرا باید در داخل یخچالهای ویترین دار و در دمای 0تا 2 درجه سانتیگراد صورت گیرد و نگهداری و عرضه گوشت مرغ منجمد منحصرا باید در داخل فریزر و در برودت 18- درجه سانتی گراد صورت گیرد.

  7. بر روی بسته بندی مرغ باید مشخصات و نام کشتارگاه ، تاریخ مصرف نوشته شده باشد.

  8. آلایشهای خوراکی (دل ، جگر و سنگدان) پاک شده که به صورت باز و در شرایط غیر بهداشتی عرضه می گرددمی توانند موجب بیماریهای مختلف از جمله اسهال و مسمومیت گردند.لذا از آلایشهای بسته بندی شده که در یخچال نگهداری میشوند استفاده نمائید.


ویژگی های تخم مرغ سالم و بهداشتی:

1-      نگهداری تخم مرغ در درجه حرارت بیش از 15 درجه سانتی گراد مجاز نیست و باید در فصول گرم در سردخانه یا یخچال و دور از نور خورشید قرار گیرد.

2-      تخم مرغ تازه دارای اتاقک هوائی کوچک ، سفید غلیظ ، و زرده کاملا گرد و کروی در مرکز قرار دارد.

3-      تخم مرغ تازه چنانچه داخل سرم شستشو قرار گیرد باید زیر آب فرو رود.

4-      داخل تخم مرغ باید فاقد لکه خونی یا گوشتی باشد.

5-      پوسته باید بدون ترک و تمیز و عاری از کثافات باشد.

6-      یک تخم مرغ خوب و ممتاز باید دارای شکل بیضی و وزن بین 55 تا 60 گرم باشد.

7-      تخم مرغ باید فاقد هرگونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی باشد.

 

طرز تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد









































ویژگی


ماهی تازه


ماهی فاسد


برونشها


صورتی یا قرمز ، مرطوب و درخشان با بوی طبیعی


برانشها قرمز تیره یا خاکستری، خشک بوده و بوی آمونیاک می دهد.


شکم


سفت با رنگ و جلای طبیعی


نرم و برآمده ایجاد لکه باخط آبی یا سبز روی خط شکمی


مقعد


بسته و منقبض و فرو رفته


مقعد باز و شل و برآمده


امعا و احشا


از نظر رنگ ، قوام و بو کاملا طبیعی


رنگ تیره دارد قوام سست با بوی نامطبوع


ستون فقرات


کاملا متصل به عضلات و به سختی جدا می شود.


استخوانهای ستون فقرات به راحتی از عضلات جدا می شود


عضلات


ترد و شفاف با درخشندگی صدفی و با رنگ طبیعی


فاقد گردی و رنگ صدفی و شفاف نبودن

























































































































































1


آباده


44354195


2


اقلید


44522041


3


استهبان


53225440


4


ارسنجان


43522330


5


بوانات


44403205


6


پاسارگاد


58632286


7


جهرم


54374130


8


خرم بید


44452066


9


خنج


52625200


10


خرامه


32722341


11


داراب


53526099


12


زرین دشت


53724284


13


رستم


42677560


14


سپیدان


36722983


15


سروستان


37842216


16


شیراز


32246488


17


فسا


53332978


18


فیروز آباد


38722160


19


فراشبند


38752349


20


قیر


54523300


21


کازرون


42227625


22


کوار


37823241


23


گراش


52451068


24


لارستان


52246027


25


لامرد


52720088


26


مرودشت


43316200


27


مهر


52823822


28


ممسنی


42523500


29


نی ریز


53838520



پاسخگوئی به شکایات در اداره کل دامپزشکی استان فارس:

سامانه پیامکی: 30002792

تلفن پیام گیر شهروندان شیرازی:       1512

دامپزشکی درخدمت سلامت  ، اقتصاد وامنیت غذائی

                            

 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 147768
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید