• 1390/12/25 - 12:00
  • تعداد بازدید : 246
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومي اداره كل دامپزشكي فارس اعلام كرد:

طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز اجرا می شود

ضمن تبریک سال نو و آرزوی سالی سرشار از تندرستی و موفقیت برای مسافرین محترم باطلاع می رساند اداره کل دامپزشکی استان فارس در راستای تامین سلامت هموطنان عزیز همراه با سایر استانها با اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز و راه اندازی 46 اکیپ نظارتی روزانه و 70 نفر روز بازرس بهداشتی تلاش خود را در راستای ارتقاء بهداشت مضاعف نموده است.

طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز

 

با رعایت نكات بهداشتی سالی همراه با سلامتی را تجربه كنیم

 

ضمن تبریك سال نو و آرزوی سالی سرشار از تندرستی و موفقیت برای مسافرین محترم باطلاع می رساند اداره كل دامپزشكی استان فارس در راستای تامین سلامت هموطنان عزیز همراه با سایر استانها با اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز و راه اندازی 46 اكیپ نظارتی روزانه و 70 نفر روز بازرس بهداشتی تلاش خود را در راستای ارتقاء بهداشت مضاعف نموده است.

و در قبال آن از شما عزیزان خواستاریم نكات بهداشتی زیر را رعایت نمائید:


  1. فراورده های مورد نیاز خود را صرفا از مراكز مجاز تهیه نمائید

  2. گوشت لاشه ای مصرفی باید واجد مهر بازرسی بهداشتی باشد

  3. طیور صرفا باید بصورت بسته بندی عرضه شود

  4. از خرید فراورده های خام دامی فاقد مشخصات بهداشتی خودداری نمائید


مشخصات ظاهری فراورده های خام دامی

         ویژگیهای گوشت قرمز


  1. رنگ گوشت باید به رنگ قرمز روشن بوده و نباید تیره باشد.

  2. تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای ، خاكستری و سیاهی دال بر فساد گوشت است.

  3. لایه لزج و چسبناك روی گوشت دال بر فساد گوشت است.

  4. سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد.

  5. هیچ گونه بوی غیر طبیعی ترشیدگی یا بوی تعفن یا بو دار نباید از آن به مشام برسد.

  6. وجود بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقی است.

  7. موارد خون مردگی ، قارچ زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود.

  8. گوشت نباید بیش از حد سفت یا لزج یا نرم باشد.

  9. گوشت نباید خشك و چروكیده باشد.

  10. ارگانهای نظیر جگر نباید دچار تورم ، نرمی و قوام غیر طبیعی یا كیست یا رنگ غیر طبیعی و یا بوی غیر طبیعی باشد.

  11. گوشت نباید در خارج از مغازه آویزان شده و گوشت موجود در یخچال متناسب با ظرفیت یخچال باشد.

  12. گوشت مورد خرید باید ممهور به مهر بهداشتی دامپزشكی بوده و از كشتارگاههای مورد تایید دامپزشكی تهیه شود

  13. به هیچ وجه عنوان گوشت از قبیل چرخ شده نباشد و فقط با درخواست مشتری و در حضور مشتری چرخ گردد.

  14. گوشت بسته بندی شده با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن قابل نگهداری و مصرف می باشد.

  15. گوشت منجمد باید عاری از هر گونه زواید و چربیهای اضافی باشد.

  16. فاقد آثار سوختگی ناشی از پروسه انجماد باشد.

  17. در داخل بسته بندی گوشت خونابه یا آب منجمد شده دیده نشود.

  18. گوشت منجمد باید در یخچالهای بابرودت 18 در جه سانتی گراد زیر صفر تا زمان مصرف نگهداری گردد.

  19. نگهداری ، فروش و مصرف هرگونه ضمایم غیر خوراكی دامی ممنوع است. مانند پستان ، دنبلان ، غدد لنفاوی ....


ویژگیهای گوشت مرغ سالم و بهداشتی


  1. گوشت مرغ باید سفتی و قوام طبیعی داشته باشد و ظاهر آن سلامت و تازگی را نشان دهد.

  2. در گوشت مرغ تازه ، رنگ عضلات پاها روشن مایل به قرمز و سینه ها روشن مایل به زرد بوده و پوست به طور یكنواخت روی بدن كشیدهو عاری از هرگونه پارگی یا تورم و خون مردگی ، تغییر رنگ و خراش باشد.

  3. گوشت مرغ باید عاری از قارچ زدگی و نباید هیچ گونه بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی و یا تعفن از آن استشمام شود.

  4. مرغ كاملا پركنی شده باشد و عاری از ذرات خارجی و پر باشد.

  5. لاشه مرغ در هنگام فروش باید عاری از امعاء و احشاء باشد و همچنین شكم نیز خالی باشد.

  6. نگهداری و عرضه گوشت مرغ تازه منحصرا باید در داخل یخچالهای ویترین دار و در دمای 0تا 2 درجه سانتیگراد صورت گیرد و نگهداری و عرضه گوشت مرغ منجمد منحصرا باید در داخل فریزر و در برودت 18- درجه سانتی گراد صورت گیرد.

  7. بر روی بسته بندی مرغ باید مشخصات و نام كشتارگاه ، تاریخ مصرف نوشته شده باشد.

  8. آلایشهای خوراكی (دل ، جگر و سنگدان) پاك شده كه به صورت باز و در شرایط غیر بهداشتی عرضه می گرددمی توانند موجب بیماریهای مختلف از جمله اسهال و مسمومیت گردند.لذا از آلایشهای بسته بندی شده كه در یخچال نگهداری میشوند استفاده نمائید.


ویژگی های تخم مرغ سالم و بهداشتی:

1-      نگهداری تخم مرغ در درجه حرارت بیش از 15 درجه سانتی گراد مجاز نیست و باید در فصول گرم در سردخانه یا یخچال و دور از نور خورشید قرار گیرد.

2-      تخم مرغ تازه دارای اتاقك هوائی كوچك ، سفید غلیظ ، و زرده كاملا گرد و كروی در مركز قرار دارد.

3-      تخم مرغ تازه چنانچه داخل آب نمك 9 در هزار قرار گیرد باید زیر آب فرو رود.

4-      داخل تخم مرغ باید فاقد لكه خونی یا گوشتی باشد.

5-      پوسته باید بدون ترك و تمیز و عاری از كثافات باشد.

6-   یك تخم مرغ خوب و ممتاز باید دارای شكل بیضی و وزن بین 55 تا 60 گرم باشد.

7-      تخم مرغ باید فاقد هرگونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی باشد.

 

 طرز تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد









































ویژگی


ماهی تازه


ماهی فاسد


برونشها


صورتی یا قرمز ، مرطوب و درخشان با بوی طبیعی


برانشها قرمز تیره یا خاكستری، خشك بوده و بوی آمونیاك می دهد.


شكم


سفت با رنگ و جلای طبیعی


نرم و برآمده ایجاد لكه باخط آبی یا سبز روی خط شكمی


مقعد


بسته و منقبض و فرو رفته


مقعد باز و شل و برآمده


امعا و احشا


از نظر رنگ ، قوام و بو كاملا طبیعی


رنگ تیره دارد قوام سست با بوی نامطبوع


ستون فقرات


كاملا متصل به عضلات و به سختی جدا می شود.


استخوانهای ستون فقرات به راحتی از عضلات جدا می شود


عضلات


ترد و شفاف با درخشندگی صدفی و با رنگ طبیعی


فاقد گردی و رنگ صدفی و شفاف نبودن



 

تلفن پاسخگوئی به شكایات در

اداره كل دامپزشكی استان فارس:

2323096-0711



دامپزشكی درخدمت سلامتی  ، بهداشت و اقتصاد جامعه

شماره تلفن شبكه دامپزشكی شهرستانها


























































































































آباده


3331049


0751


اقلید


4222041


0752


استهبان


4225440


0732


ارسنجان


7622330


0729


بوانات


3223205


0752


پاسارگاد


7223600


 0729


جهرم


5553700


0791


خرم بید


3522066


0752


خنج


4525200


0782


خرامه


4622341


0712


داراب


6236099


0732


زرین دشت


7224284


0732


سپیدان


7222983


0712


سروستان


5222216


0712


شیراز


2246488


0711


فسا


3332978


0731


فیروز آباد


6222160


0712


فراشبند


6222349


0712


قیر


4223300


0792


كازرون


2227625


0721


كوار


5622241


0712


لارستان


2246027


0781


لامرد


5220088


0782


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146456
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید