• 1396/03/23 - 12:00
  • تعداد بازدید : 753
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سرپرست اداره دامپزشکی آباده هشدار داد:

جگر ، دل و قلوه ، گوشت خام و نیم‌پز مصرف نکنید

گذراندن مرحله پیش‌سرد گوشت ویروس موجود در بدن دام را از بین می‌برد ، مدت نگهداری گوشت در سردخانه تا ۲۴ ساعت قبل مصرف و نیز نگهداری جگر و قلوه 48 ساعت داخل یخچال الزامی است.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب دار حاد  است که به وسیله کنه هیالوما به انسان منتقل می شود و مرگ و میر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن شایع است. با وجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است ولی  موارد تک گیر و ناگهانی این بیماری در انسان ها نیز اتفاق می افتد.

 با توجه به بروز بیماری خونریزی دهنده بیماری تب  کریمه کنگو در بعضی از استان های  کشورمان، برآن شدیم تا جهت آگاهی همشهریان عزیز گفتگویی با دکتر علیرضا فرخی سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان آباده داشته باشیم . لطفا با ما همراه شوید:

سرپرست دامپزشکی آباده در گفتگو با خبرنگار آپاتیه ، ابتدا در رابطه با بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو گفت: خوشبختانه تا کنون مورد مثبت و تائید شده ای از این بیماری درشهرستان آباده دیده  نشده است.

دکتر علیرضا فرخی در خصوص علائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام اظهار داشت: این بیماری ویروسی است و در دام به جز تب مختصر علامت دیگری ندارد. اما علائم این بیماری در انسان عبارتند از:

علائم بیماری بصورت ناگهانی با سردردشدید، تب و لرز، دردعضلانی بخصوص در ناحیه پشت و پاها، گیجی ، درد و سفتی گردن، درد و قزمزی چشم و ترس از نور می باشد که یک تا سه روز و حداکثر 9 روز پس از گزش کنه و یا 5 الی 6 روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده ، بروز خواهد کرد. این بیماری ممکن است با حالت تهوع ، استفراغ و یا گلو درد و گاه با اسهال شکمی همراه باشد. تب معمولا 3 تا 16 روز طول می کشد. تورم و قرمزی صورت ، گردن و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه ، پرخونی خفیف حلق و ناحیه دهان شایع هستند. سه تا پنج روز بعد از شروع بیماری ، خونریزی در مخاط ها و لکه های خون مردگی به خصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیر بغلی و زیر پستان در خانم ها دیده می شود. به دنبال خونریزی زیر پوستی، ممکن است خون در مدفوع، ادارار و خونریزی از دهان، ملتحمه و گوش ها، رحم و حتی خلط خونی پیدا شود. گاه خونریزی از بینی ، استفراغ خونی ، خونریزی از دستگاه گوارش و رحم شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد.

دکتر فرخی با تصریح اینکه داروی درمان تب کریمه کنگو در کشور موجود است، افزود: این بیماری در آغاز درمان دارد اما در صورت عدم درمان، بیماری پیشرفت می کند. وی هشدار داد: مردم اکیدا از خوردن گوشت ،جگر و دل و قلوه خام و نیم‌پز بپرهیزند.

سرپرست اداره دامپزشکی آباده با بیان اینکه این بیماری بطور معمول از طریق گزش کنه های آلوده و یا له کردن کنه ها و یا از طریق تماس انسان با خون یا ترشحات یا لاشه دام های آلوده در زمان کشتار دام و یا تماس با انسان آلوده منتقل می شود،تاکید نمود: کشتار دام ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد. وی ادامه داد: ضمن تشکیل جلسه پیشگیری و کنترل بیماری تب کریمه کنگو در محل فرمانداری با حضور فرماندار و دادستان ، فرماندهی نیروی انتظامی و سایر ادارات مرتبط خوشبختانه نتایج خوبی در زمینه همکاری بیشتر ادارات جهت پیشگیری از این بیماری ایجاد شده است.

سرپرست اداره دامپزشکی آباده ،خاطرنشان کرد: جلسات متعددی در فرمانداری و جهاد کشاورزی با حضور دهیاران و شوراهای  اسلامی شهر  و روستا در خصوص اطلاع رسانی و آموزش به دامداران و روستائیان  مصرف کنندگان گوشت برگزار شده است. از طرفی سمپاشی و توزیع سم بین دامداران به صورت رایگان در حال انجام است . فرخی افزود: از طریق توزیع بروشور در مراسم نماز جمعه و هشدار امام جمعه نیز اطلاع رسانی های خوبی  صورت گرفته است. ضمن اینکه برای خانم های خانه دار و عشایر در ایزدخواست کلاس ها و کارگاه های آموزشی برگزار شده است و شرکت کنندگان با علایم این بیماری و راههای پیشگیری آن آشنا شده اند. برگزاری کلاس های آموزشی، نصب بنر در کشتارگاه دام آباده و صغاد، آموزش چهره به چهره دامداران و عشایر کوچ رو همراه با توزیع بروشور و پمفلت در حال انجام است. دکتر فرخی مکاتبه با اداره امور عشایر در خصوص اطلاع رسانی به عشایر با ارسال پیامک یا از همکاری با این اداره در خصوص برگزاری کلاس های آموزشی  بصورت  فوری از اقدامات پیشگیرانه دیگر برشمرد.

وی در ادامه گفت: در چند دوره کشتارگاه ها سمپاشی شده اند و همچنین برای چوبدار، پرسنل کشتارگاه، سلاخان و قصابان با همکاری شبکه بهداشت کلاس آموزشی برگزار شده و آموزش های لازم به آنان داده شده است . تمام پرسنل کشتارگاه دام اعم از قصاب و سلاخ ملزم به استفاده از وسایل محفاظت فردی شامل عینک، لباس کار مناسب ، دستکش و ماسک شده اند.



مدیردامپزشکی  آباده در پایان بیان داشت: خوشبختانه تاکنون مورد مثبتی از این بیماری در سطح شهرستان دیده نشده است و با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان، از مردم می خواهیم دام های قربانی خود را در کشتارگاه ذبح کنند تا اصول بهداشتی رعایت گردد.

دکتر فرخی با اشاره به اهمیت راه اندازی اتاق پیش سرد کشتارگاه دام در سلامت عموم مردم اضافه کرد: با پیگیری های مستمر اداره دامپزشکی شهرستان آباده و حمایت قاطع دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان سردخانه یا اتاق پیش سرد کشتارگاه دام آباده راه اندازی شده و مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: در راستای تشکیل هیئت های نظارت و بازرسی بهداشت عمومی دامپزشکی کشور مبنی بر تامین قوت سالم و بهداشتی و مناسب مرحله پیش سرد قبل از عرضه به بازار ، سردخانه بالای صفر درجه در کشتارگاه دام آباده راه اندازی شد.

سرپرست دامپزشکی با تاکید براینکه برای جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نگهداری گوشت استحصالی در دمای صفردرجه تا 4 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قبل از مصرف ضروری است، اظهار داشت: با پیگیری های صورت گرفته خوشبختانه در کشتارگاه آباده، لاشه ها قبل از توزیع در سطح شهر به مدت 24 ساعت در سردخانه با دمای صفر تا 4 سانتی گراد نگهداری می شوند و سپس عرضه می شود. وی توضیح داد: نگهداری لاشه گوشت به مدت 24 ساعت در سردخانه صفر تا 4 درجه سانتی گراد علاوه بر مطبوع شدن گوشت ، منجر به کاهش
PH گوشت و در نتیجه کاهش خطر انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به حداقل ممکن است که 95 درصد عوامل بیماری زا را از بین می برد و به همین دلیل زمینه بروز این بیماری به میزان زیادی پایین آمده است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146922
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید