توصیههای بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز
منصور بستانیان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان فارس ، پیشاپیش ضمن تبریک سال نو ، توصیههایی جهت رعایت مسائل بهداشتی در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز سفره هفت سین اعلام کرد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان فارس ، منصور بستانیان در رابطه با انتخاب ماهی سالم توصیه کرد: ماهی قرمز باید دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و شهروندان در هنگام خرید ماهی دقت نمایند ماهی دچار ضایعات پوستی نباشد و از ظاهری سالم و معمول برخوردار باشد، همچنین از خریداری ماهی های بی حال خودداری نمایند .
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان فارس تصریح کرد: دمای ظرف نگهداری ماهی بایستی بین 22 الی 26 درجه سانتیگراد باشد در غیر این صورت حیات ماهی دچار اختلال خواهد شد.
وی حداقل آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی قرمز را یک الی دو لیتر برشمرد و افزود: آب مورد استفاده برای نگهداری ماهی قرمز باید حتما کلرزدایی نیز شده باشد و به جهت تعادل گازها، خروج کلر و همچنین هم دما شدن با محیط، قبل از مصرف حداقل به مدت 12 ساعت در ظرفی مجزا نگهداری و ذخیره شود .
به گفته بستانیان ماهیهای قرمز هیچ گونه عوارض پوستی را به دنبال ندارند اما توصیه میشود کودکان، افراد مسن و افرادی که از سیستم ایمنی پایینی برخوردار هستند از تماس با ماهی پرهیز کنند و در صورت جا به جایی آنها از دستکش یکبار مصرف استفاده نمایند.
وی در ادامه اظهار داشت : بمنظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان 3-2 درصد و یا سایر ضدعفونی کنندهها مانند پرمنگنات پتاسیم استفاده کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان فارس در پایان از شهروندان درخواست کرد: به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی و ایجاد بیماری در ماهیان وحشی و حفظ شرایط طبیعی اکوسیستم دریاچهها و رودخانهها ، از رها کردن ماهی قرمز در آبهای آزاد خودداری کرده و در محلهای خاصی که شهرداری مشخص نموده است، رهاسازی شود.
نظر دهید