توصیه دامپزشکی فارس:
ماهی گلی را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان فارس، باصدور اطلاعیه ای به شهروندان اعلام کرد با توجه به در پیش بودن سال نو و نیاز به خرید ماهی قرمز جهت سفره های هفت سین لازم است توصیه های بهداشتی ذیل را رعایت نمایند.
- ماهی گلی شب عید خود را از مراکز عرضه مجاز بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه فرمائید، مراکز بهداشتی مراکزی هستند که دارای مکانهای مسقف بوده و دارای لوازم شستشو و ضدعفونی مناسب باشند.
- جهت تغذیه از غذاهای آماده که در فروشگاههای عرضه ماهیان زینتی وجود دارد استفاده فرمائید.
- از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای علائم بیماری خودداری نموده و ماهیان تلف شده را سریعا از آب خارج نمایید.
- بهترین PH آب 5/7- 8/6 و بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی 26- 22درجه سانتی گراد می باشد.
- اگر می خواهید ماهی گلی را به مدت طولانی در خانه یا کنار سفره هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید و هر از چند روز آب ماهیهارا تعویض نمائید.
- برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام 3% و یا پرمنگنات سدیم، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد.
- اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده می کنید جهت کلرزدایی آب مورد استفاده را حداقل 12 ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس آب ماهیان را تعویض کنید.
- آب تعویضی ماهی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه نموده و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید.
- جهت حفظ سلامتی ماهی خود و افزایش طول عمر آن بجای ظروف کوچک از آکواریوم استفاده نمایید.
- کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی بازدارید زیرا ممکن است عوامل آلودگی احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.
- شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از دست زدن به ماهی انجام شود .
- اگر سابقه بیماری پوستی ( آلرژی) دارید برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری آن حتماً از دستکش استفاده نمائید.
- در صورت عدم تمایل به نگهداری ماهی پس از ایام نوروز ، از رها سازی ماهیان در منابع آبی خودداری شود ، بدین منظور می توان از مکانهای مشخص شده توسط شهرداری استفاده نمود.
نظر دهید