• 1393/10/23 - 12:00
  • تعداد بازدید : 302
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ممنوعیتی برای فروش گوشت گرم وجود ندارد/ گوشت قرمزاز مراکز مجاز خریداری شود

مدیرکل دفتر نظارت بربهداشت عمومی سازمان دامپزشکیکشور ضمن توصیه مصرف کنندگان به خرید گوشت گرم از مراکز مجاز، گفت: ممنوعیتی برایفروش و مصرف گوشت گرم گاوی و گوسفندی در کشور وجود ندارد و شهرندان می توانند ازمراکز مجاز بهداشتی گوشت گرم مورد نیاز خود را تامین کنند.

عباس عباسی درخصوص انتشار خبر ممنوعیت فروش گوشت گرم، افزود: تاکنون سازمان دامپزشکی کشور ممنوعیتی برای فروش گوشت گرم گاو و گوسفندی نداشته است. وی تصریح کرد: با توجه به اجرای فرآیند پیش سرد در کشتارگاه های دام، گوشت گرم مورد نظر شهروندان در قصابی ها و اماکن مجاز عرضه می شود و این گوشت به هیچ وجه منجمد نیست. وی گفت: این فرآیند به منظور رعایت تمام ضوابط بهداشتی کشتار دام اجرا می شود و باید دام پس از کشتار در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت نگهداری شود. وی تاکید کرد: با این روش عوامل مخاطره آمیز بیماری زا از جمله تب کریمه کنگو و باکتری های استاتیک از بین خواهند رفت تا خطری متوجه مصرف کنندگان نشود. وی عرضه گوشت مورد مصرف شهروندان را به دو صورت منجمد و گرم ذکر و تصریح کرد: در تمام دنیا فرآیند پیش سرد دام کشتار شده، جهت رعایت تمام ضوابط بهداشتی عرضه گوشت گرم مرسوم است و این عملیات پس از تلاش های فراوان سازمان دامپزشکی درکشور اجرایی شده است.  وی افزود: طرح ساماندهی کشتارگاه های دام از برنامه های 5 سال گذشته سازمان دامپزشکی کشور بوده که باید تمام کشتارگاه های صنعتی و سنتی به مراکز پیش سرد کشتاردام مجهز می شدند. وی اضافه کرد: این در حالی است که باید گوشت گرم تحت چنین شرایطی طی سالهای گذشته عرضه می شد که به دلیل ساختار کشتارگاه های کشور این کار انجام نشده بود. وی تاکید کرد: این طرح طی سالهای اخیر در تمام استان های کشور به صورت نسبی اجرایی شده بود و استان های البرز و تهران از آخرین استان های اجرای این سیستم بودند که ابتدای هفته جاری عملیاتی شد. مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی، افزود: بنابراین گوشت گرم پس از اینکه روانه بازار شد تا 72 ساعت می تواند دراختیار شهروندان قرار بگیرد. به گفته عباسی، ورود لاشه دام به پیش سردها باعث ترد شدن و افزایش کیفیت گوشت گرم می شود که از مزایای استفاده از این فرآیند است. وی اظهار داشت: در پیش سردها با تنظیم برودتی بین 85 تا 92 درصد رطوبت محیط را حفظ می کنند که همین امر باعث افت وزن لاشه نمی شود اما در صورتی که میزان رطوبت پیش سردها به مرز کمتر از 85 درصد برسد، ممکن است با پدیده افت و کاهش وزن لاشه روبرو شویم.  وی به شهروندان و مصرف کنندگان، توصیه کرد: در هیچ شرایطی گوشت گرم را از مجاری غیرمجاز که در معابر کشتار می کنند، خریداری و مصرف نکنند. وی اضافه کرد: در حال حاضر 284 کشتارگاه دام در کشور داریم که 65 واحد آنها صنعتی است و مابقی به شکل سنتی اداره می شود که 90 درصد کشتارگاه های صنعتی و بخشی از کشتارگاه های سنتی کشور دارای پیش سرد هستند، اما این سیستم در تمام کشتارگاه های استان های البرز و تهران به طور کامل اجرایی شده است.  وی افزود: هم اکنون فرآیند پیش سرد گوشت قرمز و گوشت مرغ در کشتارگاه های کشور انجام می شود. وی این سیستم را تحولی درعرضه گوشت قرمز کشور برشمرد و افزود: در شرایط فعلی بیش از 70 درصد کشتار دام کشور دوره پیش سرد را طی می کنند و به دست مصرف کنندگان می رسد چرا که بیشترین تعداد کشتار دام کشور در کشتارگاه های صنعتی انجام می شود.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 147758
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید