مدير كل دامپزشكي استان فارس:
تب كریمه كنگو در انسان قابل تشخیص و درمان است
دکتر قاسم رضاییان زاده دوشنبه در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن 13 تیرماه روز ملی مبارزه با زئونوزها در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: تب کریمه کنگو 11 سال پیش با واردات دامهای آلوده به کشور ما آمده و هر سال در فصل گرما در برخی از نقاط کشور بروز می کند
تب كریمه كنگو در انسان قابل تشخیص و درمان است
مدیر كل دامپزشكی استان فارس گفت: تب كریمه كنگو اگر چه در دام علامت قابل شناسایی ندارد اما در انسان قابل تشخیص و درمان است.
دكتر قاسم رضاییان زاده دوشنبه در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن 13 تیرماه روز ملی مبارزه با زئونوزها در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: تب كریمه كنگو 11 سال پیش با واردات دامهای آلوده به كشور ما آمده و هر سال در فصل گرما در برخی از نقاط كشور بروز می كند.
وی ادامه داد: امسال در استان فارس چهار نفر به این بیماری مبتلا شده اند كه عمدتا در مناطقی كه دامهای غیر مجاز كشتار شده ، این بیماری انتقال یافته است.
وی اضافه كرد: این بیماری از طریق كنه به دام منتقل می شود و از طریق خون و ترشحات آلوده دام به انسان منتقل می گردد اما به راحتی قابل پیشگیری و درمان است.
رضاییان زاده اظهار داشت: قصابان ، سلاخان و دامدارانی كه اقدام به كشتار غیر مجاز می كنند جمعیت در معرض خطر برای این بیماری به حساب می آیند.
بگفته وی ، گوشتی كه پس از كشتار 24 ساعت در یخچال نگهداری شود به هیچ عنوان آلودگی را منتقل نمی كند ، همچنین پوشیدن دستكش هنگام خرد كردن گوشت از احتمال انتقال بیماری جلوگیری می كند.
مدیر كل دامپزشكی فارس گفت: از مجموع یك هزار و 415 عامل بیماری زا برای انسان ، 868 مورد بین انسان و دام مشترك است كه با پیشرفت دانش پزشكی و دامپزشكی همواره بر این تعداد افزوده می شود.
وی بیان كرد: با افزایش مصرف فرآورده های خام دامی احتمال ابتلا به این بیماریها نیز افزایش می یابد ،موجب وحشت جامعه می شود و بر تجارت منطقه ای و جهانی اثرگذار است.
رضاییان زاده گفت: سازمان دامپزشكی كشور با تجهیز آزمایشگاهی ، سیستم برقراری اعلام خطر و واكنش سریع برای مقابله با بیماریها تلاش می كند.
بگفته وی ، تغییر فرهنگ مصرف و توجه مردم به شیوه های اصولی تهیه مواد و فرآورده های دامی و پروتیینی در كاهش آسیبها و ابتلا به بیماریها می كاهد.
نظر دهید