• 1390/08/02 - 12:00
  • تعداد بازدید : 256
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدير كل دامپزشكي استان فارس اعلام كرد:

كمبود 6 كشتارگاه بهداشتی صنعتی در فارس

در حال حاضر 30 کشتارگاه وابسته به شهرداری ها در فارس به مردم خدمت ارئه می دهند اما بدلیل فرسودگی ، قدمت زیاد و استقرار در بافت مسکونی شرایط بهداشتی لازم را ندارند که باید با ایجاد کشتارگاههای صنعتی این وضعیت سامان یابد.

مدیر كل دامپزشكی فارس گفت: با كمبود 6 كشتارگاه بهداشتی صنعتی در استان فارس مواجه هستیم.

دكتر بیژن دهقانی افزود: در حال حاضر 30 كشتارگاه وابسته به شهرداری ها در فارس به مردم خدمت ارئه می دهند اما بدلیل فرسودگی ، قدمت زیاد و استقرار در بافت مسكونی شرایط بهداشتی لازم را ندارند كه باید با ایجاد كشتارگاههای صنعتی این وضعیت سامان یابد.

وی عنوان كرد: در حال حاضر 4 كشتارگاه صنعتی در استان وجود دارد كه 6 كشتارگاه دیگر باید در شهرستان هایی كه ظرفیت ایجاد آن را دارند ، احداث و راه اندازی شود.

دكتر دهقانی اظهار داشت : با توجه به امكانات موجود سعی داریم كشتارگاهها به گونه‌ای تجمیع شود كه با هر كدام بتوان بیش از یك شهرستان را پوشش داد.

 وی با اشاره به سیستم سنتی كشتار دام و توزیع گوشت لاشه گفت: این سیستم كه توسط قصابی ها انجام می گیرد باید تعطیل و شركت های زنجیره ای جایگزین آن شود.

 دكتر دهقانی افزود: در حال حاضر نیز در برخی نقاط استان شركتهای زنجیره ای كشتار و توزیع بهداشتی لاشه آغاز به كار     كرده اند و در همین خصوص پیگیر ارائه بسته بندی آلایش خوراكی دام از قبیل كله پاچه ، جگر ، دل و قلوه در آینده هستیم.

مدیر كل دامپزشكی فارس با بیان این كه كشتارگاههای سنتی مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب بهداشتی و سردخانه نیستند ، خاطر نشان كرد: با این روند احتمال آلودگی محیط زیست و انتقال بیماریهای مشترك به انسان وجود دارد.

دكتر دهقانی تصریح كرد : در كشتارگاههای صنعتی ضایعات لاشه ها و بخشی از آلایش غیر خوراكی دام به خوراك دام و طیور تبدیل می شود در حالی كه همین ضایعات در كشتارگاههای سنتی به دلیل عدم وجود سیستم های یاد شده می تواند آلودگی زیست محیطی را به همراه داشته باشد.

وی گفت : با توجه به این كه كشتارگاههای سنتی دارای سردخانه نیستند قابلیت سردسازی لاشه در آنها وجود ندارد به طوری كه مجبوریم سردسازی را در قصابی ها انجام دهیم.

دكتر دهقانی با اشاره به اینكه درصورت عدم رعایت سردسازی لاشه از سوی قصابی ها پیش از توزیع ، امكان مسمومیت غذایی وجود دارد ، افزود : همچنین اگر لاشه در سردخانه نگهداری نشود ، می تواند فساد گوشت و مسمومیت غذایی را به همراه داشته باشد.

دكتر دهقانی عنوان كرد : علاوه بر موارد یاد شده با كشتار دام در كشتارگاههای سنتی ، گوشت با استانداردهای لازم و مد نظر ما در اختیار مشتری قرار نمی گیرد./
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146543
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید