• 1390/01/24 - 12:00
  • تعداد بازدید : 224
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدير كل دامپزشكي استان فارس:

حذف شیوه های سنتی و ترویج الگوی مصرف نوین و بهداشتی از سیاست های اصولی دامپزشكی در فرایند نظارت بر فرآورده های خام دامی است

ارتقاء سطح بهداشت عمومی همواره از دغدغه های اصلی متولیان بهداشت در کشور بوده و تامین بهداشت فرآورده های خام دامی که از وظایف بسیار مهم دامپزشکی است ، از بخشهایی است که دامپزشکی در سالهای اخیر بطور جدی به آن پرداخته است. تحقق تامین بهداشت مواد غذایی و سلامت فرآورده ها به همراه حفظ کیفیت آن تا رسیدن بدست مصرف کننده، زنجیره به هم پیوسته ای با تولید و عملیات فرآوری پس از آن دارد. بر اساس اطلاعات موجود بیش از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد و امروزه بیش از 70 ./. بیماریهای نوپدید و نو ظهور بین انسان و دام مشترک می باشد .

ارتقاء سطح بهداشت عمومی همواره از دغدغه های اصلی متولیان بهداشت در كشور بوده و تامین بهداشت فرآورده های خام دامی كه از وظایف بسیار مهم دامپزشكی است ، از بخشهایی است كه دامپزشكی در سالهای اخیر بطور جدی به آن پرداخته است. تحقق تامین بهداشت مواد غذایی و سلامت فرآورده ها به همراه حفظ كیفیت آن تا رسیدن بدست مصرف كننده، زنجیره به هم پیوسته ای با تولید و عملیات فرآوری پس از آن دارد. بر اساس اطلاعات موجود بیش از 800 نوع بیماری مشترك بین انسان و دام وجود دارد و امروزه بیش از 70 ./. بیماریهای نوپدید و نو ظهور بین انسان و دام مشترك می باشد .

دكتر بیژن دهقانی مدیر كل دامپزشكی استان فارس با بیان مطلب فوق برنامه های دامپزشكی درخصوص كنترل بیماری های مشترك بین انسان ودام را بر شمرد:

1- اجرای طرح ساماندهی شیر و كاهش بار میكروبی آن از طریق بكارگیری مسئولین بهداشتی در مراكز جمع آوری شیر و انجام آزمایشات لازم بر روی شیر تحویلی، آموزش دامداران درخصوص نحوه شیردوشی، حمل و نقل شیر و غیره ... كه از شروع این طرح تاكنون موفقیت های زیادی حاصل شده و موجب كاهش بار میكروبی شیر گردیده است كه حفظ این روند و تسری آن به كل استان حائز اهمیت است.

2- انجام بازرسی صحی گوشت در كشتارگاههای دام و طیور كه بطور مستمر انجام میشود.

3- بازدید مستمر از مراكز عرضه فرآورده های خام دامی و نظارت لازم در جهت رفع مشكلات بهداشتی آنها.

4- علاوه بر موارد ذكر شده، ترویج و تغییر الگوی مصرف از جمله مواردی است كه در دست  مطالعه و بررسی است تا شیوه های سنتی در امر عرضه و توزیع گوشت و فرآورده های دامی به تدریج حذف و شیوه های نوین و بهداشتی جایگزین آن گردد.

وی در ادامه گفت: در عملیات نظارت بهداشتی بر مراكز تولید ،توزیع، نگهداری وعرضه فرآورده های دامی در سال 89 تعداد 100623 مورد بازدید انجام شده كه تعداد 2728مورد غیر بهداشتی ثبت شده است از جمله :  


  • میزان فرآورده ضبط شده    115426 كیلوگرم

  • تعداد موارد نمونه برداری    1476 مورد

  • تعداد موارد ارجاع به مراجع قضائی 180 مورد


دكتر دهقانی افزود: در عملیات بازرسی ونظارت بهداشتی در كشتارگاه های دام بركشتار 142443 راس گوسفندوبره و 231472 راس بزو بزغاله،   37554 راس گاووگوساله، 78 راس گاومیش، 1153 نفر شتر و 20 قطعه

شتر مرغ و جمعا"    412720 راس دام نظارت و بازرسی بهداشتی صورت گرفته است كه تعداد 902 راس بز، 2687 راس گوسفند وبره ،654 راس گاو، 2نفرشتر و یك راس گاو میش و ضبط وازچرخه مصرف حذف گردیده است .

وی خاطر نشان كرد : در فرآیند بازرسی ونظارت بهداشتی در كشتارگاه های طیور نیز بر كشتار 45347503 قطعه مرغ نظارت و بازرسی بهداشتی لازم صورت گرفته و تعداد 443208 قطعه لاشه مرغ ضبط و از گردونه مصرف خارج شده است. وی در پایان به تولید كنندگان توصیه كرد: حداقل 2 هفته قبل از كشتار دام و طیور و صید آبزیان پرورشی نسبت به قطع مصرف دارو و مواد شیمیائی اقدام نمایند همچنین از مردم درخواست میشود انواع گوشت مصرفی خود را از فروشگاههای مجاز و ترجیحا" به شكل بسته بندی شدهتهیه نموده و از كشتار غیر مجاز دام به دلیل خطر انتقال بیماریهای مشترك بین انسان و دام و به عنوان یكی از عوامل مهم آلودگی محیط زیست پرهیز نمایند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146958
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید